Rusia pune Norvegia pe lista țărilor „neprietenoase”. Autoritățile de la Moscova consideră ostilă politica de la Oslo

Data publicării:
steagul norvegiei flutură, pe fundal este cerul
În luna aprilie, Norvegia a expulzat 15 diplomaţi ruşi pentru presupuse acţiuni de spionaj, iar Rusia a răspuns cerând plecarea de pe teritoriul său a 10 diplomaţi norvegieni. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Guvernul Federaţiei Ruse a adoptat un ordin care include Norvegia pe lista de "ţări neprietenoase", ca urmare a politicii autorităţilor de la Oslo faţă de misiunile diplomatice ruse, a anunţat joi executivul de la Moscova, transmite EFE, preluat de Agerpres.

Decretul prezidențial ce va pune în aplicare acest ordin, care privește măsurile de contracarare a acţiunilor neprietenoase ale ţărilor străine, presupune limitarea personalului local care poate fi angajat de legaţia norvegiană, care nu va depăşi 27 de persoane.

În luna aprilie, Norvegia a expulzat 15 diplomaţi ruşi pentru presupuse acţiuni de spionaj, iar Rusia a răspuns cerând plecarea de pe teritoriul său a 10 diplomaţi norvegieni, aminteşte Reuters.

În mai 2021, guvernul rus a inclus SUA şi Republica Cehă pe lista "ţărilor neprietenoase" cu diplomaţii săi.

În iulie 2022, li s-au alăturat misiunile diplomatice din Grecia, Danemarca, Slovenia, Slovacia şi Croaţia.

"Lista aprobată de guvern nu este definitivă şi, ţinând cont de acţiunile ostile împotriva misiunilor ruse din străinătate, poate fi extinsă", se arată în nota oficială.

Rusia mai are încă o listă de "ţări neprietenoase", creată în 2022, la scurt timp după ce a invadat Ucraina, şi care include cincizeci de ţări occidentale.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri