După ce a intrat în conflict cu Putin, Prigojin răspunde conspirației conform căreia ar fi vânat de asasini: „O idee foarte bună”

Data publicării:
Evgheni Prigojin vs Vladimir Putin
Evgheni Prigojin și Vladimir Putin. Colaj foto: Profimedia Images

În timp ce conflictul dintre șeful mercenarilor Wagner și armata rusă se intensifică, Prigojin pare să ia în derâdere posibilitatea ca acesta să fie ținta unui complot de asasinare, informează Sky News.

Liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a părut să ia în derâdere conspirația vehiculată de Vladimir Rogov, liderul rus al administrației teritoriului ocupat din regiunea Zaporojie, conform căreia șeful CIA și Zelenski s-au văzut la Kiev pentru a discuta cum să îl asasineze pe cel supranumit „Bucătarul lui Putin”.

Rogov a declarat marți pentru o publicație controlată de Moscova că „Prigojin este eficient și uciderea sa ar fi [o posibilitate] logică, având în vedere componenta media și felul în care [jurnaliștii] interpretează victoriile.”

„Cercul apropiaților lui Zelenski și un număr destul de mare de oameni sunt conștienți de această solicitare sau chiar comandă ca americanii să îl omoare pe Prigojin”, a declarat Rogov.

Trump Russia Probe
Criticile lui Prigojin la adresa Ministerului rus al Apărării au fost tot mai îndrăznețe în ultimele săptămâni. Foto: Profimedia Images

Conspirația lansată de politicianul rus vine după ce Prigojin l-a criticat pe Putin pe tema cuceririi orașului Soledar. Șeful Wagner spune că mercenarii săi au fost singurii care au participat la cucerirea orașului, în timp ce Putin a atribuit succesul armatei ruse.

Criticile lui Prigojin la adresa Ministerului rus al Apărării au fost tot mai îndrăznețe în ultimele săptămâni, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.

Prigojin a răspuns la zvonurile lansate în presă privind posibila sa asasinare: „Da, sunt conștient. Serviciul de presă mi-a spus despre asta.”

„Este o idee foarte bună”, a continuat Prigojin. „Sunt de acord că a venit timpul ca Prigojin să fie eliminat. În eventualitatea în care mă vor ruga, le voi oferi cu siguranță asistență”.

Citește și: Raport: Ce tactici barbare folosesc soldații lui Prigojin pe frontul din Bahmut. „Wagneriștii l-au prins și i-au tăiat ouăle”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri