Rușii au înlocuit indicatorul de la intrarea în Mariupol, care afișa numele orașului în ucraineană și engleză, cu unul doar în rusă

Data publicării:
Muncitori pun un nou indicator la Mariupol
Rușii au scos indicatorul vechi de la intrarea în orașul Mariupol, pe care era afișat numele orașului în limba ucraineană și în limba engleză (cu alfabet latin) și l-au înlocuit cu un indicator în care numele orașului apare doar în limba rusă.

După ce au luat cu asalt oțelăria de la Azovstal din Mariupol, acolo unde încă se află sute de oameni răniți, civili și militari ucraineni, rușii au schimbat indicatorul de la intrarea în oraș, îndepărtându-l pe cel pe care era afișat numele orașului în ucraineană (Маріуполь) și cu alfabet latin și înlocuindu-l cu un indicator în care apare doar numele orașului în limba rusă (Мариуполь).

La combinatul siderurgic Azovstal se desfășoară lupte grele și sângeroase, a declarat un comandant ucrainean, deși Rusia a declarat că joi va deschide coridoare de evacuare din uzină. Azovstal este ultima redută a ucrainenilor în orașul Mariupol, asediat și distrus de ruși de când a început invazia, în 24 februarie.

Kremlinul a negat că trupele ruse au luat cu asalt uzina Azovstal din orașul-port Mariupol, din sudul Ucrainei, unde luptători și civili ucraineni se adăpostesc. 

Primăria din Mariupol a anunţat că oraşul este distrus în proporţie de 90% în urma asediului invadatorilor şi că 40% din infrastructura sa nu mai poate fi recuperată.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri