Scandal în Italia, după ce un deputat s-a lăudat cu un pistol care s-a descărcat și a rănit un bărbat de Revelion

Data publicării:
Emanuele Pozzolo
Emanuele Pozzolo (foto) a fost ales deputat în 2022, când FdI a câștigat alegerile generale. Sursa foto: Facebook

Scandal politic uriaș în Italia, după ce un bărbat a fost rănit ușor la o petrecere de Revelion. Totul a escaladat după ce a reieșit că glonțul a fost tras dintr-o armă deținută de un parlamentar italian de extremă dreapta, din partidul Giorgiei Meloni „Frații Italiei”, transmite BBC.

Emanuele Pozzolo, membru al partidului Frații Italiei, a recunoscut că a adus arma la petrecerea de Anul Nou, dar a negat că a tras.

Bărbatul rănit, în vârstă de 31 de ani, a fost tratat la spital pentru răni ușoare la picior.

Bărbatul rănit făcea parte din echipa de securitate a unui alt deputat

Liderul opoziției de centru-stânga i-a cerut premierului Meloni să ia măsuri.

„Acești incompetenți reprezintă un pericol pentru securitatea celor din jur, darămite pentru securitatea națională”, a spus Elly Schlein de la Partidul Democrat.

Procurorii locali au deschis o anchetă cu privire la împușcătură, după ce pistolul parlamentarului s-a descărcat la o petrecere din orășelul Rosazza, din nordul Piemontului.

Colegul de partid Andrea Delmastro, membru al Camerei Deputaților, a luat parte la petrecere, iar bărbatul rănit în incident era ginerele unui membru al echipei sale de securitate.

Ce se știe despre incident

Deputatul Pozzolo, în vârstă de 38 de ani, are o casă în Rosazza și se spune că a sosit ceva timp după ora 01:00, după ce a petrecut trecerea dintre ani cu familia sa.

La un moment dat, Pozzolo pare să le fi arătat oaspeților mini-revolverul său de calibru 22, unul dintre cele mai mici disponibile comercial, pentru care deține licență. Se pare că arma a circulat printre oaspeți, din mână în mână, înainte de a se descărca și a lovi pe unul dintre ei în picior.

Andrea Delmastro a declarat pentru ziarul Corriere della Sera că nu știa că colegul său de partid avea o armă în buzunar și că era afară din casă când s-a produs incidentul.

„Cei care erau acolo mi-au spus că a scos arma, un pistol cât o brichetă, ca să o arate. Apoi împușcătura s-a produs accidental”. El a mai spus pentru ziarul La Repubblica că este „îngrozit de arme”.

Victima în vârstă de 31 de ani a fost dusă cu ambulanța la un spital din Ponderano și externată mai târziu, în ziua de Anul Nou.

Emanuele Pozzolo a invocat imunitatea parlamentară

„Confirm că focul a fost tras accidental, dar nu eu am fost cel care l-a tras”, a spus domnul Pozzolo.

El a invocat imunitatea parlamentară pentru a evita testarea reziduurilor de praf de pușcă pe haine, potrivit presei italiene.

Premierul Meloni nu a reacționat încă la incident, dar partidul său a făcut o declarație subliniind că incidentul nu a avut „relevanță politică”. Autoritățile locale să investigheze ce s-a întâmplat, dar ar fi „absurd” să se transforme într-un atac politic.

Partidul a spus că va lua măsurile adecvate dacă se va dovedi că deputatul ar fi făcut ceva greșit.

Cine este Emanuele Pozzolo

Cu toate acestea, oponenții politici s-au aliniat pentru a critica Frații Italiei. Fostul premier Matteo Renzi a spus că partidul lui Meloni „nu este o clasă conducătoare: sunt inadecvați, incompetenți... și sunt periculoși, în primul rând pentru ei înșiși”.

Emanuele Pozzolo a fost membru al Ligii lui Matteo Salvini înainte de a se alătura Fraților Italiei (FdI). A fost ales deputat în 2022, când FdI a câștigat alegerile generale.

El a numit vaccinurile Covid-19 „experimentale” și s-a opus sistemului „Green Pass” al Italiei, care necesita dovada imunizării pentru accesul în anumite locuri.

Tot în Italia, o femeie în vârstă de 55 de ani a fost împușcată și ucisă la o petrecere de Revelion, lângă Napoli și un bărbat a fost arestat.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri