Sfatul pe care Regina Elisabeta l-a oferit premierului Noii Zeelande, Jacinda Ardern. „A fost cel mai bun și mai real sfat primit”

Data publicării:
jacinda ardern si regina elisabeta
Jacinda Ardern a dezvăluit că Regina Elisabeta a II-a i-a dat cel mai bun sfat despre cum să îmbini îndatoririle de lider și pe cele de proaspătă mamă. Foto: Profimedia

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a dezvăluit că Regina Elisabeta a II-a i-a dat cel mai bun sfat despre cum să îmbini îndatoririle de lider și pe cele de proaspătă mamă: „Pur și simplu te descurci”.

Prim-ministrul Noii Zeelande, care se află la Londra pentru a participa la înmormântarea Reginei, a declarat că prima ei întâlnire cu Regina Elisabeta a II-a a avut loc în 2018, când aceasta fusese recent aleasă prim-ministru și era însărcinată cu fiica ei, Neve.

Ardern se numără printre puținii lideri mondiali care au dat naștere unui copil în timp ce dețineau funcția.

„Unul dintre lucrurile pe care le aveam în minte, pe lângă faptul că sunt un nou prim-ministru, a fost să fiu prim-ministru și mamă – și când te gândești la liderii care au fost în această poziție... erau atât de puțini la care să te uiți”, a spus ea pentru BBC.

„Așa că întrebat-o [pe Regină]: „Cum te-ai descurcat?” și îmi amintesc că mi-a răspus: „Ei bine, pur și simplu te descurci”. Și acesta a fost probabil cel mai bun și mai real sfat pe care l-am primit”, a spus Ardern. „Descopăr acum de ce este nevoie pentru a fi mamă și lider – și ea a făcut-o de mai multe ori decât mine.”

Regina Elisabeta a dat naștere prințului Andrew și prințului Edward în timp ce era monarh.

Ardern a născut-o pe fiica sa, Neve Te Aroha, în iunie 2018, și a revenit în funcția ei de prim-ministru doar două luni mai târziu. Ea este al doilea lider ales care a născut în timpul mandatului: Benazir Bhutto a născut în timp ce era prim-ministru al Pakistanului în 1990.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri