A treia noapte de proteste în Wisconsin după cazul Jacob Blake. Un grup de bărbați înarmați au deschis focul și au ucis un protestatar

Data actualizării: Data publicării:
Proteste violente în SUA
Un explozibil este detonat în apropierea unei mașini blindate a poliției, în timpul protestelor antirasism din orașul american Kenosha, în Wisconsin. Foto: Getty Images

Noi violențe au loc în orașul Kenosha din statul american Wisconsin – o persoană a fost ucisă în timpul protestelor care au erupt acolo după episodul de brutalitate a poliției în cazul lui Jacob Blake, bărbatul care a fost împușcat de 7 ori în spate de un polițist în timpul unei intervenții, relatează The New York Times.

Trei persoane au fost împușcate, miercuri, iar una dintre acestea a murit, conform forțelor de ordine, în urma unei nopți haotice de proteste. Este a treia noapte de proteste în orașul din Wisconsin, iar protestatarii au intrat în confruntări cu forțele de ordine în apropierea clădirii tribunalului din oraș.

Seara de marți s-a terminat tot cu o confruntare care a durat ore întregi, între poliție și protestatari. Manifestanții s-au adunat în apropierea unei bariere de metal care protejează tribunalul și au aruncat cu sticle de apă, pietre și artificii spre polițiști.

Forțele de ordine au răspuns, la rândul lor, cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, avertizând în mod repetat pe protestatari că încalcă ordinul de restricție care îi obligă să fie în case înainte de ora 20:00. Protestatarii au fost împinși, ulterior, în afara zonei unde au continuat confruntările cu poliția.

Unii dintre ei au ajuns la o benzinărie din apropiere unde un grup de bărbați cu arme de foc îi așteptau. Cele două grupuri au intrat în altercații verbale, iar pe parcursul nopții situația a devenit din ce în ce mai tensionată. Polițiștii au rămas, de asemenea, în zonă, în mașini blindate. După miezul nopții, focuri de armă au fost trase în benzinărie. Trei oameni au fost împușcați, iar unul a murit, a declarat șeriful David Beth într-un interviu. Starea celorlalte victime este necunoscută.

Șeriful spune că departamentul de poliție investighează grupul de oameni înarmați care se aflau în apropierea benzineriei. Presa locală din Wisconsin scria marți că a existat și o contramanifestație – un grup de oameni cu șepci roșii inscripționate „Make America Great Again” și înarmați ar fi fost prezenți la proteste.

Marți, mama lui Jacob Blake le-a declarat reporterilor că se opune distrugerilor și haosului generate de protestele care au izbucnit în urma împușcării fiului ei.

Anterior, medicii anunțaseră că Jacob Blake va rămâne paralizat de la brâu în jos în urma incidentului.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri