Jacob Blake, bărbatul împușcat în spate de 7 ori de un polițist din Wisconsin, a rămas paralizat de la brâu în jos

Data actualizării: Data publicării:
Proteste BLM în Statele Unite
Un copil stă pe umerii tatălui său în timpul unui protest Black Lives Matter în Kenosha, Wisconsin, după ce un bărbat de culoare a fost împușcat de 7 ori în spate de polițiști. Copilul ține o mică pancartă inscripționată cu mesajul „Don't kill my dad!!!” (n. red. - nu îmi ucideți tatăl!) Foto: Getty Images

Jacob Blake, bărbatul de culoare împușcat de polițiștii din orașul Kenosha, în statul american Wisconsin, a rămas paralizat de la brâu în jos, a declarat tatăl acestuia, conform The Guardian.

Tatăl lui Blake a declarat, marți, pentru Chicago Sun Times că fiul său a rămas paralizat de la brâu în jos, dar nu este încă clar dacă dacă paralizia este permanentă. „Cum pot să justifice toate aceste focuri de armă? Cum se justifică faptul că au făcut asta în fața nepoților mei?”, a declarat acesta.

Kenosha a devenit noul epicentru al protestelor Black Lives Matter din SUA după ce bărbatul de culoare a fost împușcat în spate de 7 ori de polițiști în fața copiilor săi. Filmarea cu incidentul a fost publicată pe rețelele sociale.

Protestatarii au ieșit în stradă pentru a doua noapte, sfidând starea de alertă care interzice ieșirea din case după ora 20:00. Polițiștii au folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor în jurul orei 20:30. Mai multe clădiri din Kenosha au fost incendiate. Presa locală din Wisconsin a scris că a existat și o contramanifestație – un grup de oameni cu șepci roșii inscripționate „Make America Great Again” și înarmați ar fi fost prezenți la proteste.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri