Sari la conținut

Fenomenul #metoo. Marilyn Manson și-a concediat basistul acuzat de viol

Liderul trupei de rock industrial Marilyn Manson și-a concediat basistul, acuzat de fosta iubită de un viol care s-ar fi petrecut în anii '90, încă un efect al valului de dezvăluiri provocat de fenomenul #metoo, informează Agerpres, care citează AFP.

Marilyn Manson a declarat marți seară că a decis să se „despartă” de basistul Jeordie White, Twiggy Ramirez pe numele său de scenă, care, ocazional, era și chitaristul trupei. „Va fi înlocuit în turneul următor. Îi urez succes”, a scris artistul pe Twitter, fără explicații suplimentare.

Concedierea vine la cinci zile după ce Jessicka Addams, solista trupei de rock gothic Jack Off Jill, l-a acuzat pe Jeordie White de abuz sexual, inclusiv de viol, pe vremea când erau împreună, în anii '90. Jessicka a declarat pe Facebook că Jeordie White a violat-o, amenințând-o că o va strânge de gât și că a strigat „nu” atât de puternic, încât au intervenit vecinii.

La fel ca și în industria cinematografică, unde domnește legea tăcerii, care a făcut ca acuzațiile aduse lui Harvey Weinstein să nu iasă la iveală, industria muzicală a forțat-o să păstreze tăcerea, a explicat artista. „Casa de discuri se temea ca Marilyn Manson să nu-și folosească influența pentru a distruge nu numai formația Jack Off Jill, dar și reputația mea”, a explicat aceasta. „Presiunea și sentimentul de vinovăție legate de consecințele inevitabile pe care dezvăluirile despre viol le-ar fi avut asupra trupei mele, fericirii și succesului meu, m-au determinat să păstrez tăcerea”, a declarat Jessicka.

Într-un comunicat de presă dat publicității miercuri seară, Jeordie White a declarat că „abia recent i-au fost aduse la cunoștință aceste acuzații despre fapte de acum mai bine de 20 de ani. Dacă am provocat suferință, îmi cer scuze și regret profund”, a spus basistul, adăugând că „își va petrece timpul cu familia”.

Marilyn Manson, care se reface după un accident petrecut în timpul concertului de pe 1 octombrie de la New York, va reveni în turneu începând cu 5 noiembrie.

Pe aceeași temă