Sari la conținut

Petiție anti-Trump lansată de peste 100 de vedete de la Hollywood

„Suntem o coaliţie de artişti care, astăzi, îşi unesc forţele cu milioane de americani în angajamentul nostru de a-l învinge pe prezumtivul candidat republican la preşedinţie Donald Trump. Considerăm că este responsabilitatea noastră de a folosi această platformă pentru a atrage atenţia asupra pericolelor unui mandat prezidenţial al lui Trump şi asupra ameninţărilor reale, prezente, ale candidaturii sale.

De aceea trebuie să ne unim, înainte de a nu fi prea târziu - de dragul compatrioţilor noştri americani şi de dragul democraţiei noastre - şi de aceea este atât de vital pentru aceia dintre noi care au privilegiul de a fi cunoscuţi să vorbească tare şi cu forţă, în profesiile noastre, pe internet şi în comunităţile noastre, folosind toate resursele care ne sunt disponibile.

Cerem tuturor americanilor să ni se alăture - să fim împreună de partea bună a istoriei, să ne folosim de puterea vocilor noastre şi de puterea voturilor noastre pentru a-l învinge pe Donald Trump şi ideologia urii pe care el o reprezintă”, , afirmă iniţiatorii petiţiei într-un comunicat publicat pe site-ul campaniei.

Printre semnatarii petiţiei se află şi alte nume sonore de la Hollywood, precum Mark Ruffalo, Neil Patrick Harris, Lena Dunham, Jane Fonda, Olivia Wilde, Meg Ryan și Chloe Grace Moretz.

Marţi seară, la Wells Fargo Center din Philadelphia, fostul Secretar de Stat american Hillary Clinton a fost desemnată în mod oficial candidat din partea Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale.

Pentru a-şi exprima sprijinul în favoarea ei, pe scenă au urcat alte vedete americane, precum Meryl Streep, Elizabeth Banks, Lena Dunham, America Ferrera, Tony Goldwyn, Debra Messing și Eva Longoria.

Meryl Streep a comparat-o pe Hillary Clinton cu Sandra Day O'Connor, care a făcut istorie devenind prima femeie judecător la Curtea Supremă din Statele Unite, dar şi cu Geraldine Ferraro, prima femeie care, susţinută de un partid politic major, a candidat la funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite.

În contextul în care candidatul republican Donald Trump conduce în prezent în sondajele de opinie, Meryl Streep le-a transmis celor prezenţi în sala din Philaldephia că nu se îndoieşte de faptul că Hillary Clinton va deveni preşedinte în noiembrie

De asemenea, Eva Longoria a susținut un discurs pasionant la Convenția Partidului Democrat în care l-a criticat pe Donald Trump pentru remarcile făcute împotriva imigranților latini și a femeilor.