Sari la conținut

Semnul Hollywood, „victima” unei farse

Arhicunoscutul semn Hollywood din Los Angeles a fost vandalizat. Cineva pus pe şotii a schimbat cele două litere O de la final cu două litere E. Cuvântul rezultat înseamnă, în argoul american, marijuana, referire, cel mai probabil, la faptul că din acest an, consumul de canabis este legal şi în California.

Anchetatorii bănuiesc că persoana care a vandalizat semnul este un bărbat. El a fost înregistrat pe camera de supraveghere timp de două ore, între miezul nopții și două dimineața, în timp ce schimba semnul. Polițiștii nu îl pot identifica pe bărbat cu ajutorul acestei înregistrări deoarece ploua și era întuneric afară, astfel că nu se vede clar pe cameră, conform CNN

Abia a doua zi la ora 11.00 dimineața, autoritățile au venit la fața locului pentru a repara semnul. 

Semnul Hollywood este dotat cu senzori care atunci când sunt declanșați poliția vine imediat, însă deoarece acești senzori sunt așezați doar în anumite părți ale literelor pot fi evitați. De asemenea, la semnul Hollywood se poate ajunge și pe jos și cu mașina. 

Gluma nu este una nouă. Ultima dată când cineva a schimbat cuvintele din Hollywood în Hollyweed a fost în 1976. De altfel, semnul a fost „victima” mai multor acte de vandalism de-a lungul anilor. 

Cetățenii din California au votat în noiembrie, odată cu alegerile prezidențiale, legalizarea marijuanei pentru uz recreațional pentru toate persoanele care au peste 21 de ani. 

Pe aceeași temă