Galerie Foto „Toți cei pe care îi cunosc nu mai au casă”. Mărturiile unui localnic care a reușit să scape de incendiile devastatoare din Hawaii

Data actualizării: Data publicării:
incendii in hawaii
În Hawaii situația se înrăutățește pe zi ce trece din cauza incendiilor de vegetație care ard necontrolat.. FOTO: Profimedia Images

Un locuitor din Maui a declarat că el și familia sa au avut la dispoziție doar „câteva minute pentru a scăpa” de incendiile care au devastat complet insula Hawaii și că toți cunoscuții săi și-au pierdut casele în urma dezastrului, potrivit Insider.

Incendiile au făcut ravagii în arhipelagul american Hawaii. FOTO: Profimedia Images
Incendiile au făcut ravagii în arhipelagul american Hawaii. FOTO: Profimedia Images

„Fiecare persoană cu care lucrez, oamenii pe care îi văd la bancă, la magazinul alimentar, toți cei pe care îi cunosc sunt acum fără adăpost. În 36 de ore, orașul nostru a fost făcut scrum. Nu a mai rămas nimic”, a declarat Dustin Kaleiopu joi la emisiunea „Today” de la NBC. 

Kaleiopu a spus că locuințele lui și ale membrilor familiei sale au fost distruse de incendii și că au fost nevoiți să evacueze rapid orașul istoric Lahaina.

„Până la ora 15:30, fumul începuse să se îngroașe. Și a început să se apropie de casa noastră. Puteam auzi exploziile care se produceau în jurul blocului de la benzinărie și de la întreprinderi. La ora 16:30, curtea vecinului nostru era în flăcări. Și am avut la dispoziție câteva minute pentru a scăpa, pentru că o oră mai târziu, aveam să aflăm că locuința noastră a ars complet”, a spus Kaleiopu. 

Kaleiopu a spus că tatăl său - cu care nu avea cum să comunice la acel moment - s-a întors în cele din urmă la locuință după serviciu pentru a-și căuta familia și a descoperit casa „complet arsă până la temelii”.

„Pot spune că totul în Lahaina a dispărut”

„Pot spune că totul în Lahaina a dispărut”, a declarat Kaleiopu într-un interviu pentru CNN.

Când Kaleiopu și bunicul său au fugit din calea incendiilor, s-au reunit cu fratele și mama lui Kaleiopu în cealaltă parte a insulei.

„Atunci am aflat că ne-a dispărut casa. Casa mamei mele dispăruse. Casa fratelui meu dispăruse. Totul fusese incendiat”, a declarat el pentru CNN.

Kaleiopu a spus că încă nu a reușit să ia legătura cu mulți membri ai familiei extinse, după ce incendiile au dus la întreruperea serviciilor de telefonie și a serviciului de urgență în anumite părți ale insulei.

Autoritățile din Maui au anunțat joi dimineață că bilanțul morților în urma incendiilor - alimentate de vânturile uraganului Dora, aflat la sute de kilometri distanță - a crescut la cel puțin 36 de persoane.

Incendiile au făcut ravagii în arhipelagul american Hawaii, unde a fost declarată stare de urgenţă, numeroşi locuitori fiind nevoiţi să-şi evacueze locuinţele şi unii chiar să sară în ocean pentru a scăpa de flăcări.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri