Sari la conținut
News Alert

Alertă în gara din Rotterdam. Un tânăr a fost arestat 

Actualizare 10:55. Presupusul suspect de terorism a fost scos din baie și imobilizat de polițiști.


Bărbatul a sărit în tren în ultima clipă, în gara din Rotterdam, și a mers direct la baie și s-a blocat în interior. Pasagerii au observat ceva ciudat și au anunțat mecanicii. Forțele de ordine au venit imediat la fața locului.

Martorii spun că acesta ar putea să aibă o armă, însă autoritățile nu au confirmat această informație. Compania Thalys a anunțat însă că toți pasagerii trenului au fost evacuați și sunt teferi.


Deocamdată nu se știe identitatea bărbatului sau ce revendicări ar putea să aibă. Ca măsură de precuație, cea mai mare parte a gării din Rotterdam a fost evacuată.

Incidentul vine la mai puțin de o lunăcând tot într-un tren Thalys un bărbat înarmat cu un Kalașnikov a fost imobilizat de trei cetățeni americani. Cetățeanul marocan se află acum în arest preventiv. Autorităţile franceze au deschis un dosar pentru tentativă de omor cu caracter terorist. De asemenea, procurorul de caz a declarat că tânărul s-a uitat în timp ce era în tren la videoclipuri care îndemnau la atacuri în numele Islamului radical.

Pe aceeași temă