Sari la conținut
News Alert

Armata, mobilizată după o alertă de securitate falsă în Manchester

Armata britanică a fost mobilizată după o alertă de securitate pe o stradă din partea de vest a orașului Manchester, care s-a dovedit a fi falsă. A fost primit un apel anonim cu o amenințare, iar autoritățile au considerat că informația este suficient de credibilă pentru a declanșa o operațiune de amploare. 

alerta liceu manchester twitter

Foto: Twitter

ACTUALIZARE 14.08: Autoritățile au precizat că persoana arestată nu are legătură cu vreo amenințare teroristă și nici cu atacul de la Manchester Arena. 

ACTUALIZARE 13.50: Poliția din Manchester a precizat că perimetrul de siguranță a fost instituit în Hulme, nu în Trafford, așa cum au existat relatări. De asemenea, poliția a precizat că a fost vorba de un pachet suspect, dar s-a dovedit a fi o alarmă falsă. 

The Guardian citează un martor la operațiune, o persoană care locuiește în zonă, care spune că un bărbat a fost ridicat de poliție în urma desfășurării de forțe. 

ACTUALIZARE 13.30: Operațiunea de la liceul din Manchester s-a încheiat. Poliția a stabilit că a fost vorba de o alarmă falsă, relatează BBC. 


Poliția a anunțat doar că trimite forțe în zona respectivă, nu au spus concret despre ce amenințare este vorba. De asemenea, autoritățile au confirmat existenţa unui incident la intersecţia dintre strada Limby şi Hulme, adică în imediata apropiere a colegiului Trafford și le-a recomandat localnicilor să evite zona. 

Trei străzi au fost închise în urma intervenţiei poliţiştilor şi soldaţilor de la colegiul Trafford. Primele echipaje care au ajuns la fața locului au instituit un perimetru de siguranță și acum se așteaptă intervenția armatei.  La liceu a ajuns și o echipă de geniști, scrie The Guardian

Nu se ştie dacă această operațiunea are legătură cu atentatul sinucigaş de la Manchester Arena. Aceasta este a treia alertă de securitate care a dus la mobilizarea forțelor de ordine, după atacul terorist de luni de la Manchester Arena.

Nivelul de alertă în Marea Britanie a fost ridicat la critic, în urma atacului terorist, de la Manchester Arena, în urma căruia au murit 22 de oameni și alți 64 au fost răniți. Premierul Theresa May a confirmat că guvernanţii au declanşat aşa-numita operaţiune Tempere, un plan de urgenţă care va permite unei forţe militare de 5.000 de soldaţi să-i înlocuiască pe poliţişti în protejarea unor zone din Marea Britanie.