Câți germani au descărcat aplicaţia de monitorizare a infecţiilor cu coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
Corona-Warn-App
Foto: coronawarn.app

Peste 6,5 milioane de descărcări în primele 24 de ore a avut aplicația din Germania care ajută la urmărirea infecţiilor cu coronavirus, a anunțat miercuri directorul executiv al companiei de software.

Aplicația Corona-Warn-App a fost dezvoltată în doar şase săptămâni. „Este un mare succes. Se dezvoltă. Este uşor de folosit şi ajută societatea”, a spus Christian Klein, într-un briefing video.

Germania s-a alăturat astfel unor ţări precum Italia, Polonia şi Letonia, care au lansat de asemenea aplicaţii ce folosesc tehnologia wireless Bluetooth pentru a măsura contactele între oameni şi pentru a emite un avertisment dacă vreuna dintre persoane este testată pozitiv cu COVID-19.

Deşi tehnologia nu a fost testată, guvernele s-au grăbit să o folosească, în absenţa unui tratament pentru COVID-19, încercând în schimb să ajungă la un fel de „imunitate de turmă” digitală împotriva bolii.

Însă ar fi nevoie de o utilizare generalizată, totuşi, pentru a spori şansele ca două persoane aflate într-o situaţie de risc - petrecând 15 minute la o distanţă de cel mult două metri una de cealaltă - să folosească aplicaţie. În testele de până acum, aplicaţia a înregistrat cu succes 80% dintre astfel de întâlniri, transmite Agerpres.

Majoritatea aplicaţiilor folosite în Europa se bazează pe tehnologie Apple şi Alphabet de la Google care conectează în siguranţă contactele pe un dispozitiv şi secretizează schimburile prin Bluetooth.

Astfel de caracteristici de securitate par să fi câştigat încrederea publicului în Germania, o ţară cu 84 de milioane de locuitori. În Franţa, aplicaţia similară, care stochează datele centrale şi nu este sprijinită de Apple, a fost activată de doar 2% din populaţie.

(Editor: George Costiță)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri