Comisarul european pentru coeziune și reforme va veni în România săptămâna viitoare. Elisa Ferreira se va întâlni cu Ciolacu

Data actualizării: Data publicării:
comisarul european pentru coeziune și reforme Elisa Ferreira
Elisa Ferreira va efectua, în perioada 27 – 28 noiembrie 2023, o vizită oficială la Galați și la București. Foto: Profimedia Images

Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, va efectua, în perioada 27 – 28 noiembrie 2023, o vizită oficială la Galați și la București, transmite Comisia Europeană.

În cursul zilei de luni, 27 noiembrie, comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, se va afla în Galați alături de ministrul proiectelor și investițiilor europene, Adrian Câciu, și ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan. Aceștia vor vizita nava de cercetare REXDAN, proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC).

Ulterior, înaltul oficial va participa, alături de cei doi miniștri, la un dialog cu cetățenii organizat la Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Studenții și părțile intereaste de la nivel local vor avea oportunitatea de a-și prezenta și discuta viziunile, îngrijorările și așteptările cu privire la politica de coeziune și dezvoltarea regiunii și a României. Dialogul cu cetățenii va fi urmat de o conferință de presă.

În cursul zilei de marți, 28 noiembrie, Elisa Ferreira se va întâlni cu prim-ministrul Marcel Ciolacu. Aceștia vor participa la o conferință privind „Transformarea verde și digitală susținută prin fonduri UE: politica de coeziune a viitorului, reconcilierea tranziției industriale cu provocările teritoriale”, care va avea loc la Parlamentul României, unde comisarul european va fi vorbitor principal.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri