Papa Francisc, criticat pentru decizia de a sancţiona doi arhiepiscopi sloveni

Data publicării:
papa francisc resize 1 mfax-5

De la începutul pontificatului său”, Papa Francisc „a vrut să folosească Slovenia ca exemplu pentru întreaga Biserică, pentru a arăta că nu va exista niciun compromis cu privire la problemele financiare sau de alt tip”, a afirmat Rode, Franc după ce a celebrat o mesă pentru minoritatea slovenă, în nord-estul Italiei, relatează cotidianul Delo.

Vaticanul a adoptat o linie mai dură de sancţiuni în cazul unor abateri ale clericilor, a observat cardinalul, care a refuzat să comenteze criticile formulate, în special, de către episcopul de Novo Mesto, Andrej Glavan, potrivit cărora, decizia Papei este una excesivă, potrivit Mediafax.

Andrej Glavan, desemnat administrator apostolic al arhiepiscopiei de Ljubljana, a declarat săptămâna trecută că responsabilitatea scandalului financiar a „căzut incorect” asupra celor doi arhiepiscopi.

Arhiepiscopul de Ljubljana, Anton Stres, şi Arhiepiscopul de Maribor, Marjan Turnsek au demisionat pe 31 iulie, la cerea Papei, în urma unor investiţii ineficiente şi puţin transparente, care au lăsat arhiepiscopia Maribor cu un deficit bugetar în valoare de aproximativ 800 de milioane de euro.

Slovenia are doar două arhidioceze catolice. Franc Rode a fost numit în funcţia de cardinal în 2006, iar din 2011 el a devenit prefectul emerit al Congregaţiei pentru Institutele de Viaţă Consacrată şi Societăţile de Viaţă Apostolică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri