Sari la conținut

Papa Francisc: Iadul nu există

"Nu există niciun iad în care sufletele păcătoşilor sunt condamnate să sufere pentru eternitate", a declarat papa Francisc într-un interviu publicat joi de cotidianul italian La Repubblica, informează DPA.

Pope Francis Holds His Weekly General Audience

Foto: Gulliver/Getty Images

ACTUALIZARE. Vaticanul revine cu precizări în urma interviului publicat de jurnalistul italian. Vaticanul a emis o informare de presă prin care reclamă că articolul scris de jurnalistul Eugenio Scalfari nu avut parte de „o transcriere cu bună credinţă” şi că întâlnirea acestuia cu Suveranul Pontif a fost una privată și nu un interviu formal. În esență, Vaticanul dezminte că Papa ar fi spus că „iadul nu există”. Detalii, aici


După moarte, sufletele oamenilor care se căiesc sunt iertate de Dumnezeu şi I se alătură în contemplare, "însă sufletele acelora care nu se căiesc, şi care din acest motiv nu pot fi iertaţi, dispar", a spus suveranul pontif în interviul respectiv, citat de Agerpres.

"Iadul nu există - ceea ce există este dispariţia sufletelor păcătoase", ar mai fi spus papa Francisc.

Liderul de la Vatican a fost intervievat de Eugenio Scalfari, un veteran jurnalist italian, ateu, care scrie cu regularitate articole despre credinţă şi religie şi care beneficiază de un acces special la conducătorul Bisericii Catolice.

În trecut, veridicitatea citatelor pe care jurnalistul italian le-a atribuit papei a fost pusă sub semnul întrebării, în special după ce Eugenio Scalfari, în vârstă de 93 de ani, a recunoscut că nu a folosit niciodată un reportofon în timpul realizării interviurilor sale.

Cu toate acestea, Vaticanul nu s-a plâns niciodată despre articolele publicate de Eugenio Scalfari, iar papa Francisc a continuat să îi acorde interviuri.