Vaticanul dezminte afirmația „Iadul nu există”, atribuită Papei Francisc

Data actualizării: Data publicării:
Papa Francisc - Guliver GettyImages
Foto: Gulliver/Getty Images

Iadul nu există”, este propoziția care a făcut înconjurul lumii, joi, și care ar fi fost rostită de însuși Papa Francisc, așa cum a relatat jurnalistul Eugenio Scalfari, un veteran jurnalist ateu, în cotidianul italian La Repubblica.

Papa Francisc - Guliver GettyImages
Foto: Gulliver/Getty Images

Vaticanul a emis o informare de presă prin care reclamă că articolul scris de jurnalistul Eugenio Scalfari nu avut parte de „o transcriere cu bună credinţă” şi că întâlnirea acestuia cu Suveranul Pontif a fost una privată și nu un interviu formal.

„Sfântul Părinte Francisc l-a primit recent pe fondatorul cotidianului La Repubblica într-o întâlnire privată cu ocazia Paştelui, fără a da însă un interviu. Ceea ce relatează autorul este rodul reconstruirii proprii, în care nu sunt citate cuvinte textuale rostite de Papa. Niciun citat din articolul amintit nu trebuie considerat așadar o fidelă transcriere a cuvintelor Sfântului Părinte”, se arată în mesajul publicat pe site-ul Vaticanului.

Ce au discutat Papa Francisc și jurnalistul ateu

Eugenio Scalfari_repubblica.it
Foto: repubblica.it

„Nu există niciun iad în care sufletele păcătoşilor sunt condamnate să sufere pentru eternitate”, ar fi declarat Papa Francisc în întâlnirea avută cu jurnalistul italian Eugenio Scalfari.

După moarte, sufletele oamenilor care se căiesc sunt iertate de Dumnezeu şi I se alătură în contemplare, „însă sufletele acelora care nu se căiesc, şi care din acest motiv nu pot fi iertaţi, dispar”, a adăugat suveranul pontif.

„Iadul nu există - ceea ce există este dispariţia sufletelor păcătoase”, ar mai fi spus Papa Francisc.

Suvernul Pontif a fost intervievat de Eugenio Scalfari, un veteran jurnalist italian, ateu, care scrie cu regularitate articole despre credinţă şi religie şi care beneficiază de un acces special la conducătorul Bisericii Catolice.

În trecut, veridicitatea citatelor pe care jurnalistul italian le-a atribuit papei a fost pusă sub semnul întrebării, în special după ce Eugenio Scalfari, în vârstă de 93 de ani, a recunoscut că nu a folosit niciodată un reportofon în timpul realizării interviurilor sale.

Cu toate acestea, Vaticanul nu s-a plâns niciodată despre articolele publicate de Eugenio Scalfari, iar papa Francisc a continuat să îi acorde interviuri.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri