Siegfried Mureşan: Legea restaurării naturii creşte birocraţia pentru fermierii din România. PPE și PNL vor vota împotrivă

Data publicării:
siegfried mureșan
Foto: Siegfried Mureșan / Sursa foto: Inquam Photos / Elena Covalenco

Siegfried Mureşan a anunţat că grupul PPE și europarlamentarii PNL vor vota împotriva Legii restaurării naturii în forma actuală deoarece creşte birocraţia pentru fermierii din România şi din Europa, informează News.ro.

Forma finală a legii UE pentru restaurarea naturii „riscă să crească povara birocratică pentru fermierii din România şi din Europa”, spune eurodeputatul.

„Vom vota împotriva Legii restaurării naturii în forma actuală deoarece creşte birocraţia pentru fermierii din România şi din Europa. Noi, Grupul PPE şi delegaţia PNL din Parlamentul European, am reuşit, în negocierile privind Legea restaurării naturii din ultimele luni, să eliminăm majoritatea prevederilor care ar fi afectat agricultorii din România şi din Europa, loviţi deja puternic de consecinţele războiului dus de Rusia în Ucraina”, a transmis Siegried Mureșan.

Acesta subliniază că nemulțumirile se referă la forma finală a legii.

„Cu toate acestea, nu suntem mulţumiţi de forma finală a legii care riscă să crească povara birocratică pentru fermierii din România şi din Europa. Proiectul legislativ, în forma actuală, încurajează statele membre să includă noi obligaţii de raportare pentru fermieri, care vor fi nevoiţi să completeze noi formulare, în loc să poată să-şi lucreze terenul”, a scris Siegfried Mureşan, marţi, pe Facebook.

El a adăugat că grupul PPE a lucrat în ultimii ani în Parlamentul European la reducerea birocraţiei europene pentru fermieri, dar și pentru mediul privat.

„Noi vrem mai puţine hârtii pentru fermieri, pentru beneficiarii de fonduri europene, pentru mediul privat, nu mai multe. Proiectul legii privind restaurarea naturii este exact genul de iniţiativă legislativă cu intenţii bune, dar care a fost propusă fără a ţine cont de agricultori şi fără a consulta fermierii. Poziţia PPE şi PNL este clară: nu trebuie să mai luăm nicio decizie care afectează sectorul agricol fără a asculta înainte şi vocea fermierilor”, a mai transmis Mureșan.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Eurodeputatul a subliniat că PPE și PNL susțin total tranziția verde și țintele de mediu, dar acestea trebuie să fie făcute cu ajutorul fermierilor, nu împotriva lor.

„Susţinem total tranziţia verde şi ţintele de mediu, dar acestea trebuie făcute cu ajutorul fermierilor, nu împotriva lor. Putem atinge mai eficient ţintele de mediu dacă încurajăm cercetarea şi inovarea şi dacă implicăm în acest proces toate sectoarele economiei. Nu vom putea atinge ţintele de mediu şi dezvolta o economie verde sustenabilă doar impunând restricţii fermierilor, întreprinderilor şi consumatorilor”, a completat liberalul.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri