Un islamist radical, găsit vinovat că a vrut să o decapiteze pe Theresa May

Data publicării:
theresa may
Foto: Guliver/GettyImages

Un susţinător al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) a fost găsit vinovat de faptul că a vrut să o decapiteze pe şefa Guvernului britanic Theresa May, într-un atentat sinucigaş, de către tribunalul penal Old Bailey de la Londra, relatează AFP.

The Prime Minister Pledges To Boost The Aerospace Industry Amid Brexit Fears
Foto: Guliver/GettyImages

Naa'imur Zakariyah Rahman, în vârstă de 20 de ani, arestat în noiembrie, voia astfel „să facă titlurile”, ducându-se la numărul 10, pe Downing Street, reşedinţa prim-ministrului, într-un moment în care May s-ar fi adresat presei, în afara clădirii, potrivit acuzării.

Tânărul, originar din Birmingham (centru), a fost încurajat în planul său de către un unchi, care a intrat în SI în Siria.

„Înainte să fie împiedicat prin arestarea sa, el credea că mai avea doar câteva zile până să-şi atingă obiectivul, care era, nici mai mult, nici mai puţin, de a comite un atentat sinucigaş la Downing Street”, a declarat procurorul Mark Heuwood.

Rahman şi-a dezvăluit planurile într-o conversaţie, pe mesageria Telegram, cu un agent din cadrul serviciilor de securitate care s-a drept un membru SI.

„Vreau să încerc să o ucid pe Theresa May”, i-a scris el.

După ce a făcut cercetări la faţa locului şi a descoperit amplasamentul controalelor de securitate, el i-a spus altui agent, de poliţie, care acţiona sub acoperire, că intenţiona să fugă „un sprint de zece secunde” până la uşă, cu intenţia de a-i „smulge capul” premierului May.

El i-a cerut poliţistului să-i procure o centură de explozivi şi o sabie.

Naa'imur Zakariyah Rahman a fost arestat în noiembrie 2017 de către agenţi care pretindeau că voiau să-i dea o pungă plină cu explozivi.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri