Un bărbat care urma să comită un masacru la un parc de distracții din SUA s-a sinucis în toaletă înainte de atac. "Nu sunt un ucigaș"

Data actualizării: Data publicării:
Amusement park ride against blue sky
Sursa foto: Profimedia Images

Un bărbat a fost găsit mort în toaleta unui parc de distracții din statul american Colorado, sâmbătă dimineața, înainte de deschidere. Avea asupra lui arme și muniție, explozibili și purta haine specifice de luptă cu embleme asemănătoare cu cele ale poliției, informează USA Today.

Bărbatul a fost identificat luni drept Diego Barajas Medina, în vârstă de 22 de ani. El intrase în parc în afara orelor de program, când nu erau prezenți angajați sau vizitatori.

Biroul șerifului din comitatul Garfield a comunicat că angajații Glenwood Caverns Adventure Park au anunțat sâmbătă, înainte deschiderii parcului, că au găsit trupul unui bărbat de aproximativ 20 de ani. Parcul este situat în orașul Glenwood Springs din statul Colorado.

Walt Stowe, purtător de cuvânt al Biroului șerifului din comitatul Garfield, a declarat pentru USA Today că moartea lui Medina este investigată ca o posibilă sinucidere prin împușcare.

Potrivit unui comunicat lansat de poliție luni, Diego Barajas Medina a fost găsit mort îmbrăcat în haine specifice de luptă, purtând "însemne și embleme care dădeau impresia că sunt asociate cu poliția". Tânărul avea o pușcă semi-automată, un pistol și multiple încărcătoare cu gloanțe pentru ambele arme.

Lou Vallario, șeriful din Comitatul Garfield, a declarat luni că ambele par să fie "arme fantomă" - arme fără serie de înregistrare care sunt cumpărate pe bucăți și asamblate acasă.

Medina purta o vestă și o cască antiglonț, iar numeroase dispozitive explozive improvizate au fost găsite asupra lui și într-o mașină asociată cu el aflată în parc. Vallario a specificat că unele dispozitive expozive păreau să fie false.

"Nu sunt un ucigaș, voiam doar să intru în caverne", era scris pe unul dintre pereții băii unde trupul lui Medina a fost găsit de angajații parcului, a declarat șeriful Vallario, însă acesta nu a putut confirma dacă bărbatul găsit mort a scris mesajul.

Șeriful a mai spus că nu au existat semne că Medina plănuia un astfel de atac, nici acasă, nici la școală, însă urmează o investigație mai aprofundată.

"Având în vedere pregătirea, armele și echipamentele pe care le avea asupra lui, pare foarte probabil că intenționa să le folosească împotriva comunității. A ales să nu o facă", a declarat Vallario.

Parcul a fost verificat de geniști pentru a se asigura că nu au fost plantate dispozitive explozive în alte zone. Trupul lui Medina a fost scos duminică din parc, după ce s-a stabilit că perimetrul este sigur.

Potrivit poliției, investigația a arătat până acum că acțiunile lui Medina au fost "în interiorul parcului".

Biroului șerifului din comitatul Garfield a anunțat ulterior că, având în vedere cantitatea de arme, muniție și explozibili găsită, Medina ar fi putut "desfășura un atac de proporții devastatoare asupra comunității și forțelor de intervenție".

Cauza morții lui Diego Barajas Medina urmează să fie stabilită de medicul legist din Garfied.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri