Un bărbat din Nigeria a fost condamnat la moarte prin Zoom

Data actualizării: Data publicării:
Aerial view over Lagos, Nigeria
Foto: GettyImages

Un bărbat din Nigeria a fost condamnat la moarte prin serviciul de videoconferințe Zoom, informează BBC. Organizația Human Rights Watch a descris gestul ca fiind "crud și inuman".

Anunțul HRW a venit după ce o instanță nigeriană s-a folosit de aplicația Zoom pentru a condamna un om la pedeapsa capitală, ședința de judecată având loc astfel din cauza pandemiei de coronavirus. Statul african a anunțat până acum aproape 3.000 de cazuri și 100 de victime.

Judecătorul Mojisola Dada din Lagos l-a condamnat pe Olalekan Hameed, aflat în închisoarea din Kirikiri, la moarte prin spânzurare. Audierea a durat trei ore și la ea au participat din diferite locații și avocați, precum și procurorul general.

Olalekan Hameed a susținut mereu că este nevinovat de moartea unei femei de 76 de ani, Jolasun Okunsanya, petrecută în decembrie 2018. Nu este clar în acest moment dacă Hameed va ataca sentința.

Potrivit corespondentului BBC, în Nigeria guvernatorii statelor trebuie să aprobe sentințele la moarte înainte ca ele să fie duse la îndeplinire.

Pedeapsa cu moartea nu este aplicată foarte des în Nigeria, deși instanțele continuă să o folosească. Potrivit Amnesty International, peste 2.000 de oameni sunt condamnați în prezent la pedeapsa cu moartea în Nigeria, dar ultimele trei execuții au avut loc în 2016.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri