Live Text Herson a rămas fără curent electric (proruși). Rușii îi acuză pe ucraineni că au bombardat barajul Kahovka de pe Nipru

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0665124665
Barajul Kahovka din regiunea Herson. Foto: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a acuzat pe iranieni că mint în privinţa dronelor trimise Rusiei. El a declarat în discursul adresat naţiunii că atunci când lumea este unită, teroriştii nu au nicio şansă. Între timp, au apărut noi imagini cu retragerea rușilor din Herson - sau cel puțin așa reiese dintr-o filmare realizată în sediul pustiu al administrației locale. Ucrainenii sunt, însă, precauți și se tem că e vorba doar de un truc al Moscovei. La fel de tensionată e situația și în est, unde se dau lupte grele. Institutul pentru Studiul Războiului crede că Rusia va menține presiunea acolo, prin folosirea noilor forțe ale mobilizaților. Totuși, soldații Moscovei nu vor reuși să spargă liniile de apărare, susțin experții. Generalul Alexander Lapin a fost înlocuit de la conducerea forțelor ruse de pe frontul din Ucraina.

LiveText-ul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI  

Ziua și revolta în Rusia. Colonel amenințat cu bătaia de zeci de recruți furioși: „Ne sunăm prietenii și vă batem pe toți”

ACTUALIZARE 22:02 Zeci de ruși mobilizați în Kazan au pornit o întreagă revoltă în centrul de antrenament, nemulțumiți de modul în care sunt tratați și de condițiile în care sunt trimiși pe front. Recruții s-au plâns că nu au destulă mâncare, apă, lemne de foc și nici unde să își spele lucrurile. Un colonel a încercat să-i oprească avertizându-i că sună la poliție, însă a luat-o la fugă după ce a fost amenițat cu bătaia.

Într-un videoclip postat pe Telegram, recruții se plâng de condițiile de viață și de pregătire pe care armata le oferă, scrie The Moscow Times. Ei spun că sunt trimiși să lupte cu mitraliere ruginite din anii 70, cu care „este periculos să tragi”.

Pe lângă problema armelor proaste, rușii s-au plâns și de lipsa de mâncare, apă și lemne de foc, dar și de lipsa unor mașini de spălat. Pe filmare se aude cum unul dintre protestatari cere să fie instalate mașini de spălat astfel încât recruții să își poată spăla hainele zilnic.

Comisia Europeană propune un ajutor de 18 miliarde de euro pentru Ucraina în 2023

ACTUALIZARE 21:00 Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va propune săptămâna viitoare ca UE să sprijine Ucraina cu până la 18 miliarde de euro în 2023, relatează DPA.

Von der Leyen l-a informat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski de planul său într-o discuţie telefonică avută duminică, se precizează într-un comunicat de presă al CE.

Suma totală va fi echivalentul unei asistenţe financiare a UE de până la 1,5 miliarde de euro pe lună anul viitor.

„Ajutorul, sub forma unor împrumuturi pe termen lung extrem de avantajoase, cu acoperirea costurilor dobânzilor, va funcţiona şi pentru a sprijini reformele şi drumul Ucrainei spre aderarea la UE”, se mai menţionează în comunicat.

„Pachetul financiar al UE va trebui combinat cu sprijin similar de la alţi mari donatori”, a adăugat Bruxellesul, conform Agerpres.

Liderii UE au decis în iunie să sprijine Ucraina cu nouă miliarde de euro pentru a acoperi nevoile financiare imediate ale ţării după invazia rusă.

Până acum au fost alocate împrumuturi de trei miliarde de euro, alte trei miliarde urmând să fi transferate până la sfârşitul anului.

Comunicatul de presă al CE nu explică dacă cele trei miliarde rămase vor face parte din propunerea de 18 miliarde de euro, precizează DPA.

De la începutul războiului, UE a oferit Ucrainei ajutor financiar, militar şi umanitar.

Primarul Kievului îi avertizează pe locuitori să se pregătească pentru ce e mai rău: „Dușmanii fac totul pentru ca noi toți să murim”

ACTUALIZARE 20:39 Locuitorii Kievului sunt sfătuiți să se pregătească pentru tot ce e mai rău, pe măsură ce rușii distrug infrastructura energetică.

Primarul orașului, Vitali Kliciko, i-a avertizat pe locuitori că, dacă Rusia continuă să lovească infrastructura energetică a țării, trebuie să se pregătească să nu aibă electricitate, apă sau căldură, deoarece temperaturile scad sub zero grade.

„Facem totul pentru a evita acest lucru. Dar să fim sinceri, dușmanii noștri fac totul pentru ca orașul să rămână fără căldură, fără electricitate, fără alimentare cu apă, în general, pentru ca noi toți să murim. Iar viitorul țării și viitorul fiecăruia dintre noi depinde de cât de pregătiți suntem pentru diferite situații”, a declarat primarul Vitali Klitschko pentru presa de stat, scrie The Guardian.

"Tată, ai 5 zile să vii să ne iei, altfel ne dau". Un bărbat din Mariupol a supraviețuit în lagăr și a mers la Moscova după copiii lui

ACTUALIZARE 20:38 Yevhen este din Mariupol și are trei copii: Matvey de 12 ani, Sviatoslava de 7 ani și Alexandra de 5 ani. După ce Yevhen a divorțat, copiii au rămas la el. Când a început războiul, Yevhen și copiii s-au ascuns o lună prin subsoluri, iar după aceea au fost evacuați forțat împreună cu alți locuitori din Mariupol. Yevhen a fost dus în lagărul de prizonieri din Olenivka, în timp ce copiii au fost duși în Moscova, fiind la un pas de a fi trimiși să locuiască cu o familie rusă. "Tată, ai maximum cinci zile să vii să ne iei – altfel ne vor adopta", a fost momentul în care bărbatul a pornit într-o lungă călătorie pentru a-și salva copiii.

Yevhen a povestit pentru site-ul de investigație Meduza cum a supraviețuit captivității în lagăr, cum și-a salvat copiii și cum a ajuns cu ei în Letonia.

"[În 24 februarie], lucram ca operator de macara. Când am aflat că a început războiul, m-am gândit imediat ce să fac cu copiii. Am plecat de la serviciu, m-am dus acasă, am luat mâncare, apă și haine și ne-am adăpostit în subsol. Nici măcar nu a trebuit să le explic [copiilor] ce se întâmplă – ei au înțeles. Când bombardamentele au început, mi-am dat seama că am putea fi îngropați de vii printre ruine. Așa că am plecat, ne-am dus la casa părinților fostei mele soții, am stat câteva zile cu ei și, pentru că au ajuns bombardamentele și în zona aceea, am luat o saltea gonflabilă și ne-am dus toți șase în subsolul blocului lor", a povestit bărbatul.

Herson a rămas fără energie electrică, spun funcționari proruși

ACTUALIZARE 18:50 Oraşul ucrainean sub ocupaţie rusă Herson, ai cărui locuitori sunt evacuaţi la ordinul autorităţilor locale către zone mai sigure, a rămas fără energie electrică, au informat duminică funcţionari proruşi, citaţi de agenţia rusă RIA Novosti, preluată de EFE.

„Nu este lumină electrică în tot oraşul. Aşteptăm informaţii (în legătură cu cele întâmplate)”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei de energie electrică HersonOblEnergo, conform Agerpres.

Duminică, autorităţile instalate de Rusia în regiunea Herson, anexată ilegal de Moscova în septembrie, au dat asigurări că Kievul concentrează o mare cantitate de tancuri şi blindate în apropierea acestei zone ucrainene, ceea ce ar dovedi, potrivit lor, că Ucraina se pregăteşte pentru o iminentă ofensivă.

„Concentrează tot mai multe echipamente. Sosesc multe blindate şi tancuri”, a declarat viceguvernatorul prorus Kirill Stremousov, pe contul său de Telegram.

Funcţionarul prorus a adăugat că evacuarea civililor din Herson continuă.

Rușii îi acuză pe ucraineni că au bombardat barajul Kahovka de pe Nipru 

ACTUALIZARE 15.00 Barajul Kahovka de pe Nipru a fost afectat de bombardamente. O ecluză nu mai fucționează. Cel puțin așa susțin ocupanții ruși, care îi acuză pe ucraineni. 

"Astăzi, la 10:00 (8:00 GMT), şase rachete Himars au fost lansate. Unităţile de apărare antiaeriană au doborât cinci, însă una a lovit ecluza barajului din Kahovka, care a fost avariat", a declarat un reprezentant al serviciilor de urgenţă, citat de agenţiile ruse. Potrivit oficialului, presupusul atac a fost o "tentativă de a crea condiţiile unei catastrofe umanitare", prin fisurarea barajului.

Informația nu poate fi verificată din surse independente.

Recent, ucrainenii au anunțat că rușii au minat mai multe baraje pe care le-ar putea arunca în aer, dacă sunt forțați să se retragă. 

Reuters notează că în relatările agenţiilor de presă ruse nu au fost furnizate niciun fel de dovezi care să susţină aceste afirmaţii, ce nu au putut fi imediat verificate de agenţia de presă britanică.

Imensul baraj de la Nova Kahovka, aflat pe fluviul Nipru în amonte de Herson, unde forţele ucrainene au înregistrat succese, a căpătat o semnificaţie strategică vitală în ultimele săptămâni, aminteşte Reuters.

Kievul are un plan radical dacă rețeaua de energie se va prăbuși

ACTUALIZARE 14:11 Autoritățile de la Kiev lucrează la un plan pentru evacuarea celor trei milioane de locuitori ai orașului în cazul în care capitala ucraineană va rămâne complet în întuneric, scrie New York Times.

kiev-intuneric-profimedia
Cum arată capitala Ucrainei în beznă. FOTO: Profimedia Images

Orașul înființează și 1.000 de puncte de încălzire, care vor avea nu doar  generatoare, ci și alte necesități, astfel încât oamenii să se poată "încălzi, să bea ceai, să-și reîncarce telefoanele și să obțină ajutorul de care au nevoie", srie NYT, publicație citată de Kyev Independent.

Între timp, imagini din Kiev unde, ca la un semnal parcă, tot orașul stinge lumina au fost publicate pe o rețea socială de agenția ucraineană Truha. Nu se știe dacă e o pană de curent programată de autorități sau o mobilizare a populației pentru a economisi curentul. Asta se întâmplă însă în fiecare seară.

8.732 de copii ucraineni deportaţi şi 238 dispăruţi, din octombrie

ACTUALIZARE 13.20 Autorităţile ucrainene au estimat că, din octombrie, 8.732 de copii au fost deportaţi în Rusia şi 238 sunt daţi dispăruţi pe fondul invaziei ruse în Ucraina, a informat sâmbătă presa locală, după ce s-a aflat despre deportarea forţată a 34 de copii din Herson (sud), transmite EFE.

Şeful administraţiei militare regionale din Herson, Iaroslav Ianuşevici, a postat informaţia cu deportarea forţată a peste 30 de minori ucraineni pe reţeaua Telegram: "Invadatorii ruşi continuă cu deportarea forţată a copiilor noştri în regiunea Herson".

Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de şefa administraţiei militare din localitatea Mirna, Valentina Holovata, ocupanţii ruşi au sechestrat 34 de copii din satul Preobrajenka care "au fost duşi în oraşul rus Anapa".

"Părinţilor li s-a promis că minorii vor fi trimişi înapoi la sfârşitul acestei săptămâni, însă după aceea şederea lor s-a prelungit cu încă o săptămână", a explicat Ianuşevici.
Totodată, agenţia de ştiri Ukrinform a relatat că ocupanţii ruşi au deportat în peninsula ucraineană Crimeea (anexată ilegal de Rusia în 2014 - n.r.) 12 elevi ai internatului Oleşki, situat tot în Herson.

În total, potrivit Ukrinform, începând cu luna octombrie 8.732 sunt consideraţi deportaţi în Federaţia Rusă, iar 238 sunt daţi dispăruţi.

Un voluntar taiwanez, ucis în luptă în Ucraina

ACTUALIZARE 13.00 Un taiwanez în vârstă de 25 de ani, care a plecat voluntar în Ucraina împotriva forţelor ruse, a fost ucis în luptă, prima victimă cunoscută originară din Taiwan de la invadarea teritoriului ucrainean de către Rusia, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe de la Taipei.

Confirmând primele informaţii de presă, ministerul a prezentat "sincere condoleanţe" familiei lui Tseng Sheng-kuang, care lupta într-un batalion de voluntari în Ucraina.
Într-un comunicat de presă, MAE taiwanez a adus un omagiu "patriotului care şi-a sacrificat viaţa în războiul din Ucraina (...) şi spiritului său de ajutor acordat ucrainenilor în apărarea libertăţii şi democraţiei".

Fără a preciza cauza morţii, ministerul taiwanez a adăugat că a obţinut confirmarea decesului dintr-o sursă militară ucraineană.

Instituţia a promis să ajute familia cetăţeanului taiwanez să se deplaseze în Ucraina pentru identificarea resturilor pământeşti şi pentru demararea procedurilor necesare
Potrivit agenţiei semioficiale a Taiwanului, Central News Agency (CNA), Tseng, fost combatant în armată, provenind din tribul indigen Amis, a fost rănit mortal în luptele din Lugansk (estul Ucrainei) şi a murit din cauza hemoragiei.

Tseng s-a deplasat în Ucraina în iunie, a declarat soţia sa, care a vorbit ultima oară cu el la 23 octombrie, când bărbatul se pregătea să plece într-o misiune de cinci zile.

Scholz cere Rusiei să excludă fără echivoc folosirea armelor atomice

ACTUALIZARE 12.20 Cancelarul german Olaf Scholz a făcut apel la Rusia să excludă fără echivoc folosirea armelor atomice în războiul din Ucraina, transmite duminică EFE.

"Nu este permisă şi nu este legitimă folosirea armelor nucleare în acest conflict. Cerem Rusiei să declare că nu o va face. Este vorba despre o limită ce nu poate fi depăşită", a declarat Scholz într-o intervenţie la o reuniune a formaţiunii sale, Partidul Social-Democrat (SPD), în acest sfârşit de săptămână.

Scholz a avertizat încă de vineri, când s-a aflat într-o vizită în China, cu privire la pericolul unei escaladări nucleare.

Ministerul Apărării din Marea Britanie: Generalul Lapin a fost înlocuit

ACTUALIZARE 12.00 Generalul Alexander Lapin a fost înlocuit de la conducerea forțelor ruse de pe frontul din Ucraina, a transmis Ministerul Apărării din Marea Britanie, citat de The Guardian.

Este ultima dintr-o serie de demiteri care a vizat înalți comandanți militari ruși.

În locul lui Alexander Lapin a fost numit generalul Alexander Linkov.

Demiterea lui Lapin vine după o serie de critici pe scară largă pentru rezultatele slabe de pe câmpul de luptă din Ucraina, cei mai vocali fiind liderul cecen Ramzan Kadîrov și şeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin. 

Aceste demiteri arată că acești comandanți sunt considerați vinovați pentru eșecurile în atingerea obiectivelor rusești pe câmpul de luptă. Este probabil o încercare de a-i acuza pe ei de eșec, nu conducerea Rusiei, potrivit ministerului.

Washington Post: SUA încurajează în privat Ucraina să se arate deschisă la negocierile de pace cu Rusia 

ACTUALIZARE 10.30 Ucraina ar fi primit recent încurajări din partea Administrației americane de a se arăta public deschisă la negocieri de pace cu Rusia, scrie Washington Post, citind surse anonime. Îndemnul SUA vine în contextul în care Departamentul de Stat a spus că Moscova escaladează războiul și nu dorește serios să se angajeze în discuții de pace. 

Washington Post mai scrie că cererea oficialilor americani nu are drept scop împingerea Ucrainei la masa negocierilor, ci o încercare calculată de a se asigura că Kievul menține sprijinul altor națiuni.

Oficialii americani și ucraineni au recunoscut că interzicerea discuțiilor de către președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy cu președintele rus Vladimir Putin a generat îngrijorare în anumite părți ale Europei, Africii și Americii Latine, unde efectele războiului asupra costurilor alimentelor și combustibilului sunt resimțite cel mai puternic, a spus Post.

"Oboseala din Ucraina este un lucru real pentru unii dintre partenerii noștri”, a spus un oficial american nenumit, citat. 

Citește continuarea AICI

Cine sunt ucrainiencele care fac cocktailuri Molotov sau conduc trenuri printre bombardamente. Povești din prima linie

ACTUALIZARE 9.50 Pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, milioane de femei și copii au fugit din calea luptelor. Dar nu aceasta este imaginea completă a conflictului ce redefinește normele sociale. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată sâmbăta la ora 00:30 și în reluare de la ora 19:30.   

Femeile au un rol esențial în confruntare. Tot mai multe se antrenează pentru război, iar zeci de mii luptă deja împotriva Rusiei. Războiul a schimbat cu totul ocupațiile. Mult timp, anumite locuri de muncă au fost considerate exclusiv masculine. Unele erau chiar interzise femeilor.

Fiecare zi de muncă e un moment de validare pentru Victoria Kikoj. E prima femeie ajutor de mecanic de tren din Ucraina.  

Până de curând, reglementările interziceau femeilor această muncă, fiind  considerată riscantă pentru sănătatea lor reproductivă. Acum, în timpul războiului, chiar e periculoasă... Dar pentru toți cei care circulă cu trenul. Victoria Kikot, ajutor de mecanic: "E greu, atât mental, cât și fizic, pentru că se aud foarte des sirenele de raid aerian. Am văzut chiar și când au lovit rachetele. Încercăm să ne ținem emoțiile în frâu și să ne continuăm munca, pentru că nu e vorba doar de viețile noastre. Viețile pasagerilor depind de noi."   

Citește continuarea AICI

Alimentarea externă cu energie electrică a fost restabilită la centrala nucleară ucraineană Zaporojie

ACTUALIZARE 8.40 Alimentarea externă cu energie electrică a fost restabilită la centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei, ocupată din martie de trupele ruse, a anunţat duminică Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), transmite dpa.

Două linii au fost afectate după bombardamentele din zonă, obligând centrala să folosească generatoare diesel timp de două zile, a declarat directorul general al AIEA, Rafael Grossi.

Centrala şi-a pierdut alimentarea externă cu energie electrică de mai multe ori după invazia rusă în Ucraina. Deşi centrala nucleară nu este în prezent operaţională, Zaporojie are în continuare nevoie de electricitate pentru a-şi răci materialele din miezul reactoarelor şi a preveni un accident nuclear.

"Penele repetate de curent demonstrează cât se poate de clar situaţia extrem de serioasă privind siguranţa şi securitatea nucleară cu care se confruntă această importantă centrală atomică'', a avertizat Grossi.

AIEA a încercat să stabilească un perimetru de siguranţă în jurul centralei pentru a reduce riscul unui accident nuclear. ''Nu ne putem permite să mai pierdem timp. Trebuie să acţionăm înainte de a fi prea târziu", a transmis şeful AIEA.

SUA: Vom fi alături de Ucraina cât timp e nevoie

ACTUALIZARE 8.00 Peste Atlantic, sprijinul pentru războiul purtat de Ucraina pare solid. Cel puțin asta a spus consilierul pe probleme de securitate al Casei Albe, care s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski. Totul, în contextul în care unii politicieni republicani se gândesc să reducă din sprijinul acordat Kievului dacă vor câștiga majoritatea în Congres.

Jake Sullivan, consilier de securitate al Casei Albe: Statele Unite vor fi alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie în această luptă. Nu va exista nicio șovăială, nicio abatere, nicio tresărire în ceea ce privește sprijinul nostru".

Între timp, războiul declanșat de la Vladimir Putin în Ucraina a scos în stradă zeci de mii de europeni. În Italia și Germania, de exemplu, unde oamenii au cerut retragerea rușilor.

ACTUALIZARE 7.40 Rușii au început să se retragă din orașul Herson, iar ucrainenii continuă să avanseze - cel puțin așa arată momentan situația pe front, iar cele mai recente imagini par să confirme asta.

În sediul administrației locale, se pot observa birourile pustii, golite de acte și alte documente oficiale. Clipul video a apărut pe rețelele sociale la câteva zile după ce steagul rusesc a fost dat jos de pe aceeași clădire. Kievul se teme de o capcană.

"Ei (rușii, n.red.) folosesc astfel de tactici doar ca să ne inducă în eroare. Dau de înțeles că pleacă, dar așteaptă ca noi să atacăm pentru a riposta", spune un ucrainean.

"Am observat aici, în prima linie, că inamicul își întărește pozițiile. Fac asta folosind recruții recent mobilizați", adaugă altul.

Institutul pentru Studiul Războiului crede că Rusia va folosi noile forțe ale mobilizaților și în est, pentru a menține presiunea. În Donețk, soldații Kievului au reușit să respingă un atac al armatei Moscovei.

ACTUALIZARE 7.30 Volodimir Zelenski: "Trebuie să asigurăm protecţia totală a cerului Ucrainei şi vom continua să facem tot ce este posibil şi imposibil pentru asta.

Săptămânile viitoare, ne aşteptăm la veşti bune cu privire la apărarea antiaeriană şi apărarea anti-rachete.

Apropo, astăzi au fost mesaje din Iran, de la reprezentanţi oficiali. S-au hotărât să recunoască faptul că au furnizat drone pentru teroarea rusă. Dar chiar şi în această mărturisire au minţit. Am doborât cel puţin zece drone iraniene în fiecare zi şi regimul iranian susţine că a trimis puţine şi înainte de startul invaziei. Doar ieri au fost distruse 11 drone Shahed. Ştim sigur că instructori iranieni i-au învăţat pe teroriştii ruşi să folosească dronele, iar Teheran tace în legătură cu asta.

Şi dacă Iran continuă să mintă în privinţa a ce este evident, înseamnă că lumea va face şi mai multe eforturi pentru a ancheta cooperarea teroristă dintre regimul rus şi cel iranian şi cât îi plăteşte Rusia Iranului pentru o astfel de cooperare. Nu există aşa ceva în lumea modernă, ca teroriştii sau complicii lor să nu fie pedepsiţi.

În această săptămână a fost posibil să asigurăm continuitatea operaţiunii coridorul cerealelor pe Marea Neagră. Conform datelor înregistrate în şapte zile, au părăsit porturile Odesa, Chornomorsk şi Pivdenny 28 de nave cu peste 800.000 de tone de alimente. Destinaţiile sunt Egipt, Libia, Maroc, Algeria, Oman, Turcia, China şi Etiopia. În plus, nava care a plecat spre Etiopia cu 30.000 de tone de grâu este parte a Programului Alimentar al ONU.

A fost un exemplu că lumea poate garanta stabilitatea iniţiativei în ciuda ameninţărilor prezentate de Rusia. Lumea nu a cedat şantajului Rusiei, actorii cheie au acţionat ferm şi, drept urmare, s-a evitat agravarea crizei alimentare. Este unul dintre cele mai semnificative rezultate internaţionale ale toamnei. Când lumea este unită, teroriştii nu au nicio şansă".

Primarul Kievului: Facem tot posibilul pentru a nu rămâne fără energie şi căldură

ACTUALIZARE 7.35 Autorităţile din Kiev fac tot posibilul pentru a se asigura că energia, căldura şi comunicaţiile nu vor dispărea din cauza acţiunilor Rusiei, a anunţat primarul Vitali Kliciko, conform ukrinform.net.

„Facem totul pentru a preveni acest lucru, dar să fim sinceri, duşmanii noştri fac totul pentru a lăsa oraşul fără căldură, fără electricitate, fără alimentare cu apă”, a spus el, întrebat despre posibila pană de curent la Kiev.

Kliciko a menţionat că autorităţile oraşului Kiev iau în considerare diferite scenarii, astfel încât să fie pregătite pentru orice eveniment. În special, oraşul a pregătit un stoc de combustibil, generatoare de energie, alimente şi apă potabilă, precum şi puncte de încălzire. El a cerut locuitorilor Kievului să facă şi ei pregătirile necesare. „Vom face totul pentru ca un astfel de scenariu să nu se întâmple, dar nu îl putem garanta, aşa că fiecare dintre noi trebuie să fim şi pregătiţi să reacţionăm cât mai repede”, a spus primarul.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri