Video Noi detalii din ancheta fetelor sinucigașe din Hunedoara. Una dintre ele a sunat vineri la 112

Data actualizării: Data publicării:
Sad girl crying desperately alone sitting on a couch at home in a dark winter day
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Adolescentele din Uricani care au murit împreună, sâmbătă, se confruntau cu probleme în familie și cu hărțuiala colegilor de școală. Marți continuă audierile în acest caz șocant. Colegii și membrii familiilor vor merge să vorbească despre motivele care le-ar fi împins pe fete să facă un asemenea gest cumplit.

Anamaria Ianc, jurnalist Digi24: „Audierile în cazul celor două fete de 15 ani din județul Hunedoara au început de ieri dimineață, la sediul politiei din Lupeni. În fața organelor de cercetare a ajuns ieri mama uneia dintre fete care ne-a declarat la intrarea în sediu că avea o relație foarte deschisă cu fata ei și că aceasta nu ar fi spus nimănui că are probleme. Totuși, în ultima săptămână fata ar fi avut un comportament mai ciudat. Tot ieri a fost audiată una dintre colegele uneia dintre adolescente, iar aceasta a spus că fetele erau marginalizate în grupul de prieteni pe motiv că ar fi fost mai retrase.

Tot ieri am aflat de la serviciul de medicină legală că trupul celor două fete au fost înmânate familiei și că a fost terminată autopsia preliminară. Au fost prelevate probe pentru examenul toxicologic, însă nu se știe când vor veni rezultatele care vor arăta dacă cele două adolescente au consumat sau nu substanțe interzise înainte să comită acest gest. 

Audierile vor continua pe parcursul mai multor zile. Am mai aflat ieri că în seara zilei de vineri, în jurul orei 23:00, una dintre adolescente a apelat serviciul unic de urgență și a solicitat ajutorul polițiștilor spunându-le acestora că între părinții ei ar fi izbucnit un conflict. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că nu este vorba de violență în familie, așadar nu a fost deschis un dosar penal, însă a fost sesizată Direcția de Asistență și Protecție Socială din cadrul primăriei din Uricani, iar familia este monitorizată în continuare. Se pare că motivul de ceartă dintre cei doi părinți ar fi fost bazat chiar pe anturajul din care fata făcea parte.”

Cele două eleve au murit după ce s-au aruncat în gol, sâmbătă, de pe o clădire de peste 20 de metri din Lupeni.

Înainte să se sinucidă, una dintre adolescente și-a sunat mama și i-a spus ce vrea să facă. Disperat, tatăl s-a urcat în mașină și a condus șapte kilometri ca să-și salveze fiica. A reușit să ajungă înaintea ambulanței, dar nu suficient de repede s-o oprească pe fată.

Fetele au fost găsite fără viaţă, cu faţa spre cer, semn că ele s-ar fi putut arunca, împreună, cu spatele spre pământ. Pe clădirea de pe care s-au aruncat au fost găsite telefoanele lor, gecile şi un pachet cu ţigări.

„La acest moment se adună date, să vedem ce a condus la această tragedie. Tot ce am aflat până în acest moment este că copiii au fost urmăriţi de către părinţi, părinţii chiar au fost implicaţi în activitatea lor şcolară”, au declarat pentru News.ro reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Polițiștii iau în calcul ca fetele să fi consumat substanțe interzise. Aceasta variantă este susținută și de videoclipurile postate de una dintre ele în mediul online înainte de tragedie. În altă filmare, minorii ascultă melodii în care se vorbește despre droguri, dar și despre revoltă și gesturi extreme.

Citește și: Mesajul macabru postat pe Facebook de una dintre elevele care s-au sinucis la Lupeni. Cele două fete au fost colege în gimnaziu

 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri