Percheziţii la Serviciul de Permise Braşov și două secții de poliție. Mai mulți agenți sunt acuzați de luare de mită

Data publicării:
Un polițist participă la o demonstrație de descarcerare și acordare a primului ajutor organizată în cadrul unui evenimet educativ în Piața Victoriei din Timisoara pe 23 octombrie 2022.
Foto: Cornel Putan/Inquam Photos

Mai mulți polițiști din județul Brașov și angajați ai Serciviului de Permise sunt anchetați sub acuzația că au primit mită pentru a nu sancționa șoferi și pentru a ajuta candidați la obținerea permisului de conducere într-un caz în care s-au făcut, duminică, 20 de percheziții, iar 16 persoane urmează să fie duse la audieri, informează Agerpres.

Perchezițiile sunt făcute de DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, la domiciliile unor persoane şi la sediile a trei structuri de poliţie din judeţul Braşov.

Acestea au loc în Braşov, staţiunea Poiana Braşov, oraşul Râşnov, localităţile Moieciu, Dumbrăviţa, Hărman şi Hălchiu.

Dintre acestea, trei sunt la sediile unor instituţii publice, respectiv la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Braşov şi la sediile a două structuri de poliţie din cadrul IPJ Braşov, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de DGA.

"Activităţile procedurale se desfăşoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârşirea, de către funcţionari MAI din cadrul IPJ Braşov şi SPCRPCIV Braşov, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate, favorizarea făptuitorului şi instigare la conducerea unui vehicul fără permis de conducere. (...) Astfel, există date conform cărora poliţişti rutieri ar fi primit, în anumite situaţii, diverse foloase pentru a nu aplica măsurile legale în cazul constatării unor încălcări ale regulilor de circulaţie pe drumurile publice. De asemenea, unul dintre poliţişti ar fi instigat un conducător auto, căruia îi reţinuse permisul, la conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, iar în altă situaţie, prin activităţile întreprinse, poliţistul ar fi favorizat o persoană aflată într-o procedură judiciară prin îngreunarea cercetărilor. Totodată, cercetările vizează şi fapte ale unor lucrători din cadrul SPCRPCIV care, în schimbul unor foloase, ar fi favorizat candidaţii la obţinerea permisului de conducere ori ar fi programat, preferenţial, diverse persoane fie pentru susţinerea examenului, fie pentru înmatriculare sau preschimbarea permisului", a mai precizat sursa citată.

În urma percheziţiilor, 16 persoane vor fi duse la audieri.

Activităţile de urmărire penală în dosar sunt efectuate de lucrători de poliţie judiciară din cadrul SJA Covasna.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, în dosar a fost reţinută o primă persoană, un angajat al Poliţiei staţiunii Poiana Braşov, bănuit de abuz în serviciu.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri