Polițiștii au început o anchetă în cazul trenurilor cu încărcătură inflamabilă, care au fost la un pas să se ciocnească la Sighişoara

Data publicării:
Mai multe trenuri sunt incarcate cu ajutoare din stocurile “Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt)” ale RescEU, urmand sa plece catre Republica Turcia, sambata, 11 februarie 2023.
Polițiștii au declanșat o anchetă în cazul trenurilor cu încărcătură inflamabilă, care au fost la un pas să se ciocnească la Sighişoara. Foto: Alexandru Busca/Inquam Photos

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, duminică seara, că poliţiştii de la Transporturi Mureş s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar de cercetare penală în cazul celor două trenuri ajunse pe aceeaşi linie, la Sighişoara, care ar fi transportat încărcături inflamabile și au fost la un pas să se ciocnească.

"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la un posibil eveniment petrecut la data de 8 iunie 2023, în Gara Sighişoara, în care un tren ar fi pătruns pe o altă linie, pe care se deplasa o altă garnitură de tren, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Mureş din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar de cercetare penală. Cercetările sunt desfăşurate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, din culpă, cu ocazia acestora urmând a fi verificate toate circumstanţele în care s-ar fi produs evenimentul în cauză", a arătat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă, informează Agerpres.

Reacţia IPJ Mureş a venit la o zi de la apariţia în spaţiul public a informaţiei potrivit căreia "o coliziune a două trenuri încărcate cu motorină, respectiv îngrăşăminte chimice" ar fi fost evitată în ultima clipă, în data de 8 iunie, în Gara Sighişoara.

Potrivit clubferoviar.ro, mecanicul unuia dintre trenuri a adormit înainte de a ajunge în gara Sighișoara. Acesta ar fi avut sistemul de protecție INDUSI izolat. Acest sistem are rolul de a nu permite unei locomotive să depășească semnalul pus pe roșu. Trenul, care aparține OTF Grup Feroviar Român SA a trecut peste macaz și a intrat pe lina în care venea din sens opus trenul OTF CER-Fersped SA, ce urma să tragă în stația CF Sighișoara, la lina 4.

Cazul ar fi fost raportat abia după 12 ore.

Responsabilul desemnat pentru relaţia cu presa din cadrul AGIFER, Marian Zamfirache, a refuzat, sâmbătă, să ofere detalii presei despre incident, afirmând că „bugetarul nu este sluga mass-media”.

IPJ Mureş nu a precizat dacă incidentul a avut într-adevăr loc şi care a fost încărcătura celor două trenuri de marfă.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri