Prima tabletă Nokia, lansată prea târziu

Data publicării:
nokia-lumia-2520-hero-640x399

Nokia 2520 este prima tabletă produsă de compania finlandeză și are o diagonală de zece inchi, deci intră în competiţie directă cu iPad de la Apple şi cu Galaxy Tab de la Samsung. Totuși, această tabletă este un alt produs Nokia care, de fapt, nu aduce nimic nou.

Nokia 2520 funcționează cu sistemul de operare Windows RT, care a fost folosit mai înainte de către cei de la Microsoft pe seria lor de tablete Surface. De altfel, prima tabletă Nokia seamănă izbitor de mult cu tabletele microsoft Surface. Într-un fel era de așteptat. Cele două companii lucrează de ceva ani împreună așa că nu este exclus să se fi inspirat reciproc atât pe partea de hardware cât și pe cea de design.

Problema este că prima tabletă Microsoft Surface a avut vânzări mult prea slabe pentru a fi justificată copierea ei de către Nokia. Mai mult, a doua tabletă Microsoft Surface, prezentată de curând, va concura direct cu tableta Nokia 2520. Ceea ce poate crea confuzie în rândul clienților, mai ales după ce Microsoft a anunțat că va cumpăra divizia mobilă a Nokia.

Cert este că, prin lansarea acestei tablete, Nokia a făcut astăzi un ultim pas de sine stătător înainte să intre complet sub aripa celor de la Microsoft. Însă, când cele două companii vor ajunge să lucreze într-adevăr împreună, s-ar putea să fie prea târziu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri