Tanczos Barna, despre pedepsele pentru violență împotriva pădurarilor: De obicei, întâlnirile cu hoții de lemne au loc în zone izolate

Data actualizării: Data publicării:
padurar agerpres_8484546
Pădurarii sunt atacați frecvent de hoții de lemne. Foto ilustrativ: Agerpres

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vorbit la Digi24 despre proiectul de lege care prevede majorarea pedepselor pentru violență împotriva pădurarilor. El speră ca, prin includerea pădurarilor în aceași categorie cu polițiștii și jandarmii, numărul atacurilor împotriva lor să scadă.

Ministrul Tanczos Barna a discutat cu confederația sidicatelor Silva despre siguranța pădurarilor.

„Una din soluțiile propuse a fost ridicarea la rang de autoritate de pază, de protecție a pădurarului, în ceea ce privește pedepsele care se aplică persoanelor care atacă personalul silvic. Am promis reprezentanților sindicatelor că personal voi depune acest demers legislativ, astfel încât pedeapsa să fie majorată și personalul silvic să fie încadrat în aceeași categorie cu poliția și jandarmeria - este cel puțin la fel de importantă activitatea pe care o desfășoară”, a declarat ministrul Mediului miercuri, la Digi24.

El spune că meseria de pădurar este periculoasă și speră ca noua lege să contribuie la reducerea numărului de atacuri împotriva personalului silvic.

„Pericolele sunt foarte mari. De obicei, aceste întâlniri cu hoții de lemne au loc în zone izolate, unde pădurarul este singur sau sunt relativ puține persoane în zonă, tocmai de aceea atacurile sunt mult mai probabile decât în oraș. (...) Majorarea pedepselor în caz de ultraj poate să fie o soluție și poate să reducă acele acțiuni de ultraj ca număr și ca gravitate”.

De asemenea, pădurarii vor fi dotați cu arme, pentru a se putea apăra în caz de atac.

„Am discutat cu conducerea Romsilva pentru dotarea personalului silvic cu armament acolo unde se solicită. Am gasit surse de finanțare”, a mai precizat ministrul.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri