Clubul Rapid, oficial în Liga a doua

Data publicării:
rapid suporteri1 -Mediafax Foto-Alexandru Dobre-1

Rapid nu mai are nicio speranță de a obține licența pentru sezonul următor pentru Liga întâi, pentru că instanța a respins cererea de a analiza planul de reorganizare a clubului.

La termenul de azi, instanţa Tribunalului Bucureşti a motivat că nu poate aproba planul de reorganizare până nu se soluţionează creanţele foştilor jucători rapidişti, scrie Digi Sport. Printre ei se află Surdu, Rui Duarte, Burcă, Codrea sau Bozovic. În acest context, următorul termen în proces a fost stabilit pentru 13 septembrie, după vacanţa judecătorească.

În aceste condiţii, Rapid este oficial retrogradată în Liga 2, iar clubul nu mai poate face apel la TAS privind neacordarea licenţei. Avocaţii Rapidului au cerut preschimbarea termenului de judecată, cerând tribunalului să judece cazul până pe 31 mai, pentru a merge la TAS, dar judecătorul sindic a respins solicitarea.

Dacă până la următorul termen Rapid nu îşi plăteşte datoriile menţionate mai sus, va intra în faliment şi va ajunge în Liga a V-a.

Clubul are datorii de aproximativ 34 de milioane de euro

Instanţa de fond a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I, iar gruparea giuleşteană a atacat decizia la Comisia de Apel.

După data de 10 mai, cluburile care nu au primit licenţă pot ataca decizia Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. TAS trebuie să se pronunţe până în 31 mai când se încheie procedura de licenţiere.

SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

În 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri