Sari la conținut

Comisia de Etică a FIFA : Michel Platini va fi suspendat cu siguranță pentru câțiva ani

 

Michel Platini ©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES 

"Cât despre Blatter, pentru el nu e nicio diferență între câțiva ani și o suspendare pe viață", a adăugat Bantel, la puțin timp după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a confirmat suspendarea provizorie de 90 de zile dictată de FIFA împotriva lui Platini, potrivit Agerpres.

Suspendarea îl privează pe Michel Platini de funcția de președinte al UEFA și îngheață candidatura sa la președinția FIFA, al cărei scrutin este prevăzut să aibă loc pe 26 februarie la Zurich. Drept urmare, Michel Platini nu va putea prezida sâmbătă (astăzi) tragerea la sorți a grupelor pentru Campionatul European din 2016 din Franța, din urne făcând parte și România.

Michel Platini, candidat la președinția FIFA s-a adresat TAS după ce Comisia de Etică a forului mondial l-a suspendat provizoriu pentru o plată suspectă de două milioane de franci elvețieni (1,8 milioane euro), primită în 2011 din partea lui Joseph Blatter, suspendat la rândul său în acest caz. Conform francezului, banii reprezentau contravaloarea muncii de consultanță pe care a realizat-o la FIFA între 1999 și 2002.