Victor Pițurcă: Șansele României sunt mici acum. Asta e valoarea jucătorilor noștri

Data publicării:
piti

„Șansele sunt mici în momentul de față, însă vom face totul pentru a reuși calificarea”, a spus Victor Pițurcă.

Selecționerul a adăugat că se aștepta ca grecii să pune probleme, fiind jucători valoroși.

„Nu credeam că vom primi trei goluri. De golul trei, ce să mai vorbim, am primit un gol ca-n curtea școlii. Fotbalul o greșeală așteaptă, iar noi am greșit”, a mai spus Pițurcă.

Întrebat dacă se poate schimba ceva până la meciul retur, antrenorul naționalei noastre a răspuns:

„Cu siguranță că cei doi jucători sunt o mare pierdere pentru noi, cum a fost și Chiricheș în seara asta, Din păcate, noi nu avem mulți jucători de valoare, care să-i înlocuiască pe cei pierduți în seara asta. Dar vom încerca cu cei care vor juca în locul lor să facem un meci bun și, de ce nu, să și câștigăm la retur.”

Pițurcă s-a declarat dezamăgit de atitudinea jucătorilor și de rezultatul înregistrat în teren, dar spune că ar fi o minciună dacă ar spune că elevii săi au jucat prost.

„Asta e valoarea jucătorilor noștri. Atitudinea o dă în primul rând valoarea jucătorilor. Nu pot să spun că băieții au făcut un meci prost, pentru că nu a fost așa, dar am primit trei goluri cu mare ușurință. E greu când iei trei goluri să spui că joci cât de cât bine. Golul este totul în fotbal și din păcate noi suntem echipa care a luat trei. E greu să ne mai calificăm, e clar, dar cu siguranță vom încerca”, a punctat selecționerul României.

„Echipa Greciei e formată din jucători foarte valoroși. Eu îi știam, sunt extrem de puternici. Dar din păcate nu aveam o forță fizică să ne batem cu ei. Duelurile fizice au fost câștigate de ei. Nici terenul, greu, nu ne-a prea ajutat. Știam că sunt o echipă dificilă. Din păcate am avut dreptate, deși nu aș fi vrut să am. E o echipă care joacă și câștigă meciuri pe bandă rulantă.

În momentul ăsta, sunt dezamăgit. Cum aș putea să fiu. Toată lumea e dezamăgită, și jucătorii sunt. Dar asta e situația. Mai avem o șansă, e șansa noastră, trebuie să ne-o jucăm.

Lazăr trece printr-o perioadă de oboseală, l-aș fi vrut titular la București și oricum terenul de aici nu-l avantajează. El a făcut antrenamente normale dar e normal să-i fie frică să nu se lovească, eu sper să joace. Multe alternative nu sunt. Acum trebuie să marcăm goluri. Trebuie să fim pregătiți să nu primim goluri”, a menționat Victor Pițurcă.

Emeric Ienei: Maxim trebuia să fie titular

„Echipa României a jucat destul de prost. Nu i-am mai recunoscut. Am primit goluri copilărești. Am și dat un gol copilăresc, dar am și primit. Echipa asta a Greciei poți să o bați ușor cu 2 – 0 la București”, a spus Dumitru Dragomir, fost președinte al LPF.

„Echipa noastră a jucat mai ales în repriza a doua destul de slab, n-a prezentat aboslut nici o speranță ca noi să putem să câștigăm acest joc. Maxim este un jucător de viitor care trebuia să joace astăzi și să fie în teren”, a spus și Emeric Ienei, fost selecționer al echipei naționale.

Maxim a intrat pe teren, în locul lui Tănase, în minutul 87.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri