Sari la conținut

WBC deschide o anchetă, după remiza dintre Lucian Bute și Badou Jack. Statistica, defavorabilă românului

FOTO: digisport.ro

Președintele forului mondial WBC, Mauricio Sulaiman, susţine că va deschide o anchetă legată de cei doi arbitri care au indicat remiza. În acest caz, dacă WBC consideră că decizia a fost viciată, ar putea avea loc o revanşă. „Sunt extrem de dezamăgit de cum au punctat doi arbitri WBC și cu siguranță voi investiga această chestiune”, a spus după luptă Suliaman, citat de digisport.ro.

Potrivit statisticii computerizate, Badou Jack a trimis cu aproape 100 de lovituri care și-au atins ținta mai multe decât Bute. Suedezul a avut 278 de lovituri câştigătoare, în timp ce Bute a avut doar 179, ceea ce înseamnă că Lucian a câştigat 3 sau, cel mult, 4 runde. Deşi nu a mai boxat la fel de bine ca în meciul anterior, cu James DeGale, Bute a trimis multe lovituri în blocajul lui Jack, lovituri care nu se punctează, însă pot conta doar la aspectul general ofensiv.

În total, Lucian Bute a trimis 857 de pumni spre adversar, 21% atingându-și ținta. Jack a avut 703 pumni, 40% eficiența acestora.

Lupta dintre Lucian Bute şi Badou Jack, încheiată cu o decizie controversată, care a stârnit polemici enorme, poate fi revăzută astăzi pe canalele Digi Sport. Astfel, de la ora 12:20, telespectatorii pot vedea partida pe Digi Sport 1, iar diseară, de la ora 19:30, disputa pentru centura WBC va fi difuzată pe canalul Digi Sport 2.