Doi români în optimile de dublu ale US OPEN

Data actualizării: Data publicării:
niculescu monica

Perechea alcătuită din jucătoarea română de tenis Monica Niculescu și americanca Vania King s-a calificat în optimile de finală ale probei feminine de dublu din cadrul turneului US Open, sâmbătă, la New York, după ce a dispus cu 6-3, 6-1 de gemenele ucrainene Liudmila și Nadia Kicenok. Și Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au calificat facil în optimile probei masculine de dublu la US Open.

WTA Aegon Open Nottingham - Day Five

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Niculescu și King, favoritele numărul zece, au încheiat conturile într-o oră și 19 minute.

Monica și Vania, care au anul acesta un titlu împreună, la Shenzhen, și-au asigurat un cec de 40.000 de dolari și 240 de puncte WTA, potrivit Agerpres.

Adversarele din optimi vor fi rusoaicele Ekaterina Makarova și Elena Vesnina, favoritele numărul cinci.

Prin calificarea în turul trei la dublu, Niculescu și-a egalat cea mai bună performanță a sa la Flushing Meadows, reușită în 2009 și 2010.

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat în optimile de finală ale probei masculine de dublu din cadrul turneului US Open, ultimul de Mare Șlem, sâmbătă, la New York, după ce a învins cuplul Mate Pavic (Croația)/Michael Venus (Noua Zeelandă), cu 6-2, 6-2.

Tecău și Rojer, favoriții numărul cinci ai probei, s-au impus în doar 56 de minute.

Adversarii au comis 8 duble greșeli și 20 de erori neforțate, având doar 17 „winners”. Învingătorii au avut trei duble greșeli, 9 erori neforțate și 13 mingi direct câștigătoare. Pavic și Venus nu au avut nicio minge de break.

Tecău și Rojer și-au asigurat 40.000 de dolari și 180 de puncte ATP, urmând să joace în turul al treilea cu învingătorii din meciul care opune perechile Henri Kontinen (Finlanda)/John Peers (Australia), cap de serie numărul zece, și Robert Lindstedt (Suedia)/Aisam Al-Haq Qureshi (Pakistan).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri