Sari la conținut

Caroline Wozniacki a cedat nervos în meciul contra Monicăi Niculescu: „Poate câştiga doar enervând lumea”

Caroline Wozniacki a cedat nervos în meciul împotriva jucătoarei românce Monica Niculescu, în optimile turneului de la Doha. La scorul de 4-4, după o revenire spectaculoasă a româncei, Caro, cum o alintă fanii, a întrerupt seria de trei gameuri câștigate la rând de Niculescu. Nu cu un punct câștigător însă. Wozniacki a mers la arbitrul de scaun să reclame faptul că românca o deranjează cu sunetele pe care le scoate atunci când lovește mingea.

Miza meciului era una foarte mare. Dacă Wozniacki ar fi pierdut această partidă, Simona Halep ar fi urcat din nou în fruntea clasamentului WTA. 

Caroline Wozniacki a început bine mecul și s-a desprins la 4-1, însă Monica Niculescu a început să recupereze spectaculos și a eglalat la 4. Primul punct din cel de-al noulea game a fost câștigat tot de româncă, moment în care Caro a oprit partida și a mers la arbitrul de scaun, Emmanuel Joseph. Wozniacki s-a plâns de sunetele pe care le scoate românca când lovește în minge și chiar a imitat-o.

Arbitrul a considerat că Monica nu încalcă regulamentul, fapt care a enervat-o și mai tare pe daneză:  „Da, desigur, pentru că ea poate câştiga doar enervând lumea!”. Răspunlui lui Joseph a fost unul tranșant: „Asta e opinia ta! Dar opinia mea e că ea (n. red - Monica) joacă şi o face regulamentar”.

Wozniacki a câștigat următorul punct și a egalat la 15-15 în gameul 9. Apoi a urmat un schimb de mingi la fileu, din care Niculescu a ieșit învingătoare. „Come on”, a fost reacția româncei, strigăt care a răsunat cu putere pe arena de la Qatar.

Simona Halep se afla în tribune la acest meci și a părut amuzată de întreg incidentul.

Meciul a fost câștigat în cele din urmă de Caroline Wozniacki, scor 7-5, 6-1.  La finalul partidei, jucătoarea daneză a mai declarat că: „În mod normal, jocul pe care-l are e interesant. Începi să te enervezi şi să faci greşeli. Nu e amuzant şi nu despre asta e vorba în tenis, dar jocul ei e spectaculos. A fost greu, a încercat să mă irite, iar eu am făcut nişte greşeli prosteşti. Ea foloseşte metode care nu sunt fair-play şi încearcă să intre în capul tău”.

Citiți și:  Reacția Monicăi Niculescu, după gestul urât făcut de Caroline Wozniacki: „Își dă prea multă importanţă”