Iker Casillas, infarct pe teren, la antrenament. Mesajul postat de portar după intervenția chirurgicală

Data actualizării: Data publicării:
FC Porto v AS Roma - UEFA Champions League Round of 16: Second Leg
Iker Casillas la FC Porto Foto: Guliver/Getty Images

Iker Casillas, celebrul portar spaniol al echipei FC Porto şi o emblemă a clubului Real Madrid, a fost operat de urgenţă, miercuri, după ce a suferit un infarct de miocard la un antrenament. El este acum în afara pericolului, dar va fi indisponibil pentru restul sezonului și, ajuns la aproape 38 de ani, ar putea spune chiar adio carierei. Totuși, de pe patul de spital, el a găsit resurse pentru a transmite fanilor un mesaj încurajator: „Am forțele intacte”.

Doctorii i-au montat fostului portar al lui Real Madrid un cateter, procedură care ajută la lărgirea diametrului interior al vaselor de sânge pentru a facilita o cât mai bună circulație. 

Legendarul portar spaniol e acum în afara oricărui pericol şi a ţinut să le trimită un mesaj tuturor prin intermediul unei reţele de socializare. „Totul e sub control aici, a fost o sperietură mare, dar am forţele intacte. Mulţumiri tuturor pentru mesaje şi afecţiunea voastră”, a scris Iker Casillas, pe Instagram. În opt ore, mesajul său a strâns aproape 2,5 milioane de aprecieri.

Iker Casillas a fost spitalizat de urgenţă miercuri, după ce a suferit un infarct acut de miocard la antrenament. El a fost operat şi se află într-o stare stabilă.

Portarul a simţit o puternică durere în piept, fiind scos de la antrenament pe targă şi examinat de medicul echipei, care a decis transportarea imediată a jucătorului la spital.

Iker Casillas, care luna aceasta va împlini 38 de ani, joacă la FC Porto din 2015, după ce a fost transferat de la Real Madrid.  El nu va mai fi disponibil în acest sezon.

Mesaje de susţinere de la fostele sale echipe, coechipieri şi personalităţi ale sportului au invadat reţelele de socializare, Real Madrid exprimându-şi speranţa de a-l vedea pe „eternul său căpitan recuperându-se cât mai repede posibil”.

Sosit la Porto în vara anului 2015, fostul mare portar al naţionalei Spaniei, cu care a cucerit două titluri de campion european (2008, 2012) şi unul mondial (2010), şi-a prelungit contractul cu un an la finalul stagiunii trecute, după ce a cucerit titlul de campion al Portugaliei cu Porto.

Citiți și:  Care sunt semnele și cauzele infarctului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri