Încăierare şi scaune rupte la derby-ul Dinamo – Steaua: Mai mulţi suporteri dinamovişti au pătruns într-un sector alocat roş-albaştrilor

Data publicării:
steaua dinamo-1

Cu aproximativ 40 de minute înaintea fluierului de start al meciului Dinamo - Steaua, în tribunele Arenei Naţionale a avut loc un incident. O facţiune a galeriei dinamoviste a reuşit să pătrundă în sectorul ocupat de fanii Stelei, iar conflictul între suporteri a început instantaneu.

Fanii s-au bătut, au aruncat cu torţe şi au rupt zeci de scaune înainte ca Jandarmeria să restabilească ordinea în peluză. Dinamoviştii care au pătruns în peluza rivalilor îmbrăcaseră tricouri negre, la fel ca ultraşii stelişti prezenţi pe Arena Naţională.

Pentru incidentele produse, echipa organizatoare – Dinamo - riscă amendă atât din partea Jandarmeriei cât şi din partea Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât suporterii alb-roşii au introdus şi torţe în incinta stadionului. Reprezentanţii LPF pot sancţiona Dinamo şi cu suspendarea terenului pentru cel puţin o partidă. Sancţiuni riscă şi huliganii - de la amenzi, până la interdicţia de a mai intra pe stadioane.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, a declarat că a fost necesară intervenţia forţelor de ordine pentru separarea suporterilor. „După separare, dinamoviştii au rupt scaune şi au aruncat cu ele către galeria stelistă. Li s-a făcut în repetate rânduri apel. Nu au înţeles şi a fost nevoie de evacuarea întregului sector”, a spus purtătorul de cuvânt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri