România U21 a învins Finlanda U21 în deplasare, iar Mutu debutează cu o victorie clară ca selecționer

Data actualizării: Data publicării:
romania echipa nationala de fotbal u21 1
Foto: Facebook Echipa națională de fotbal a României

Adrian Mutu a debutat cu victorie ca selecționer al naționalei de tineret. România U21 a învins Finlanda U21 în deplasare cu scorul de 3-1. Golurile României au fost înscrise de Olaru, Mihăilă și Ciobanu. Tricolorii mici continuă lupta din preliminariile Euro 2021 și vor înâni Malta, tot în deplasare, marți, 8 septembrie 2020 de la 19:00, ora României. Danemarca a remizat cu Ucraina (1-1), iar România se menține pe locul doi în grupă, dar la o distanță de doar 3 puncte de liderul Danemarca.

ACTUALIZARE 21:05 - Adrian Mutu a debutat cu o victorie ca selecţioner al naţionalei de tineret a României, 3-1 (1-1) cu Finlanda, vineri seara, în Grupa a 8-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal Under-21 din 2021, pe Veritas Stadion din Turku.

România s-a impus prin golurile marcate de Darius Olaru (21), Valentin Mihăilă (57), Ştefan Ciobanu (84), în timp ce golul de onoare al gazdelor a fost semnat de Mikael Soisalo (24).

În meciul tur, de la Voluntari, România s-a impus cu 4-1, Mihăilă reuşind o triplă, în timp ce Hyvarinen a marcat un autogol.

În celelalte partide din grupă, Danemarca şi Ucraina au terminat nedecis, 1-1, iar Irlanda de Nord a învins Malta cu 2-0, în deplasare.

Danemarca ocupă primul loc, cu 16 puncte (6 jocuri), urmată de România, 13 puncte (6 j), Finlanda, 7 p (6 j), Irlanda de Nord, 6 p (6 j), Ucraina, 4 p (5 j), Malta, 1 p (5 j).

Cele nouă câştigătoare ale grupelor preliminare şi cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria şi Slovenia la EURO 2021. Meciurile din cele patru grupe ale competiţiei se vor desfăşura între 24 şi 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleaşi două ţări, Ungaria şi Slovenia, în perioada 31 mai-6 iunie 2021.

Marţi 8 septembrie vor avea loc partidele Finlanda - Ucraina, Irlanda de Nord - Danemarca şi Malta - România.


Minutul 90: Final de meci.

Minutul 89: Drăgușin și Mățan sunt introduși pe teren în locul lui Pașcanu și Mihăilă.

Minutu 84: GOL ROMÂNIA! Andrei Ciobanu primește din lateral de la Man și marchează cu un șut puternic de la 15 metri. România conduce cu 3-1!

Minutul 82: Ghiță primește cartonaș galben după ce a faultat și a oprit un contraatac al gazdelor.

Minutul 79: România atacă mai mult în ultimele minute. Mihăilă, apoi Man risipesc două ocazii la poarta finlandezilor. Danemarca este condusă de Ucraina cu 1-0, iar la acest scor, România s-a apropiat la două puncte de locul 1 al grupei 8.

Minutul 75: Intervenție salvatoare a lui Andrei Vlad care deviază în corner, din dreptul transversalei, un șut puternic al gazdelor. 

Minutul 64: Denis Man, aproape de gol. Jucătorul FCSB-ului a trimis milimetric pe lângă stâlpul din stânga portarului.

Minutul 61: Cătălin Itu intră în locul lui Darius Olaru.

Minutul 57: GOL ROMÂNIA! Valentin Mihăilă, jucătorul Craiovei, înscrie la colțul lung cu un lob perfect, după un contraatac al tricolorilor. România înscrie în pofida cursului jocului, finlandezii aratând în ultimele minute un joc solid.

Minutul 53: Adrian Mutu l-a înlocuit pe George Ganea cu Valentin Costache, după ce primul a fost iertat de arbitru de al doilea galben și, implicit, eliminare.

Minutul 52: Atacuri susținute la poarta României. Finlandezii au beneficiat de mai multe cornere.

Minutul 46: A început repriza a doua.

Minutul 45: Pauză. O primă repriză cu doi tricolori care au ieșit în evidență - Andrei Vlad care a avut câteva intervenții decisive, și Darius Olaru, marcatorul golului. Jucătorii din atacul României - Man, Ganea și Mihăilă au lăsat de dorit în prima parte a meciului.

Minutul 40: Cartonaș galben pentru George Ganea, după un fault dur în atac.

Minutul 24 - GOL FINLANDA! - Finlanda egalează rapid, după doar 3 minute. Soisalo înscrie cu un șut din afara careului. Scorul devine 1-1.

Minutul 21 - GOL, ROMÂNIA! Darius Olaru înscrie după o acțiune personală splendidă pe partea dreaptă. Tricolorii conduc cu 1-0. Reușita puștiului de la FCSB a venit după o cursă începută la mijlocul terenului.

Minutul 11 - Ocazie uriașă a finlandezilor. Intervenția salvatoare a lui Vlad ține scorul 0-0. Lingman trimite apoi în bară, în faza imediat următoare. 

Minutul 7 - Joc precaut al ambelor echipe. Finlandezii, mai ofensivi decât elevii lui Mutu.  

ACTUALIZARE 19:00 - Start de meci. Lovitura de începere a aparținut României. 


Ambele partide sunt programate de la ora 19:00, ora României, și vor fi transmise LIVE TEXT pe Digi24.ro

România U21, cu Adrian Mutu selecționer, va juca pe stadionul Veritas Arena, casa celor două echipe din Turku ce evoluează în prima ligă finlandeză: Inter Turku și TPS.

Echipele de start

FINLANDA: Jaaskelainen - Soisalo, Hyvarinen, Halme, Tihi, Haukioja - Valakari, Lingman, Kairinen, Assehnoun - Kallman

Rezerve: Rasmus Leislahti - Jaakko Oksanen, Saku Ylatupa, Eetu Vertainen, Matias Vainionpaa, Timo Stavitski, Aapo Maenpaa, Niilo Maenpaa, Serge Atakayi

ROMÂNIA: Vlad - Haruț, Pașcanu, Ghiță, Boboc - Olaru, Marius Marin, Ciobanu - Man, Ganea, Mihăilă

Rezerve: Teodor Axinte - Raul Marian Opruţ, Cătălin Itu, Olimpiu Moruţan, Alexandru Măţan, Radu Drăguşin, George Alexandru Cîmpanu, Andrei Raţiu, valentin Costache

Dennis Man poartă numărul 10 la naţionala de tineret

Jucătorii lotului convocat de Mutu acum 7 zile au primit joi numerele de pe tricouri. Conform acestora, Andrei Vlad este titularul porţii echipei naţionale de tineret a României, iar Mihailă, Casap, Paşcanu şi Moruţan par jucători de bază. Numărul 10, cel mai râvnit şi pe care cel mai des în ultima vreme l-a avut Ianis Hagi, a fost luat de Dennis Man.

1. Andrei Vlad, 2. Radu Boboc, 3. Claudiu Petrila, 4. Alex Pașcanu, 5. Cătălin Itu, 6. Virgil Ghiță, 7. Valentin Mihăilă, 8. Carlo Casap, 9. George Ganea, 10. Dennis Man, 11. Olimpiu Moruțan, 12. Teodor Axinte, 13. Alex Mățan, 14. Marius Marin, 15. Radu Drăgușin, 16. Raul Opruț, 17. Alex Cîmpanu, 18. Andrei Rațiu, 19. Denis Haruț, 20. Andrei Ciobanu, 21. Valentin Costache, 22. Darius Olaru, 23. Horațiu Moldovan.

Dintre cei 24 de jucători convocați pentru cele două partide, Andrei Chindriș nu are drept de joc pentru meciul din Finlanda deoarece este suspendat.

Clasament Grupa a 8-a

La jumătatea preliminariilor, România este pe locul doi în grupă, la cinci puncte în spatele liderului Danemarca, scrie digisport.ro.

Pentru turneul final din Ungaria și Slovenia, se vor califica câștigătoarele celor nouă grupe preliminare și cele mai bune cinci formații de pe pozițiile secunde.

clasament U21 grupa a 8 a preliminarii euro 2021

Programul din această toamnă al României U21

4 septembrie: Finlanda U21 - România U21

8 septembrie: Malta U21 - Românie U21

9 octombrie: Ucraina U21 - România U21

13 octombrie: România U21 - Malta U21

17 noiembrie: România U21 - Danemarca U21

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri