Performanță istorică pentru Viitorul lui Hagi

Data actualizării: Data publicării:
viitorul

FC Viitorul Constanța este noul lider al Ligii I de fotbal, după ce a învins-o în deplasare pe Concordia Chiajna, cu scorul de 2-1 (1-0), luni seara, în ultimul meci din etapa a 20-a. Echipa lui Hagi este lider de clasament pentru prima dată în istoria clubului, la şapte ani şi jumătate de la înfiinţare.

viitorul

Cu 6 etape înainte de finalul sezonului regulat, Viitorul a trecut pe locul 1 în Liga 1, cu 39 de puncte, având un avantaj de două lungimi faţă de revelaţia Gaz Metan Mediaş şi Steaua. Celelalte poziţii care duc în play-off sunt ocupate de CS U Craiova (36 p), Dinamo (32 p) şi CFR Cluj (30 p).

Echipa antrenată de Gheorghe Hagi s-a impus prin golurile marcate de Romario Benzar (12), din lovitură liber de la 17 metri, și Florin Purece (70), fost jucător al Concordiei, introdus după pauză.

Marian Cristescu (85) a marcat golul ilfovenilor, care au forțat egalarea pe final. Concordia a avut și o bară transversală, la un șut al lui Robert Răducanu (56).

În min. 55 al partide, un stâlp de nocturnă s-a stins, însă meciul a continuat. Becurile s-au reaprins apoi pe parcursul reprizei secunde.

FC Viitorul s-a impus și în tur cu același scor.

Echipa lui Hagi e neînvinsă de cinci meciuri, iar pe ultimele patru le-a câștigat.

După ce Benzar şi compania au trecut pe primul loc în clasament, jucătorii au sărbătorit evenimentul în vestiarul ilfovenilor.

Cu un Hagi în culmea fericirii, puştanii Viitorului au cântat celebrul deja „Cine e pe primul loc”, făcând o horă precum cea pe care Generaţia de Aur o făcea la finalul meciurilor câştigate la Cupa Mondială din 1994.

„Nu suntem noi cei care trebuie să câștigăm. Am ajuns sus și vrem să terminăm anul foarte bine. Ne bucurăm că suntem buni şi că avem talent”, - Gică Hagi.

El a declarat, marţi, într-o postare făcută pe Facebook, că ar fi o minune dacă formaţia sa ar câştiga titlul de campioană

„Sunt bucuros că am ajuns pe primul loc în Liga I. Ar fi o minune sa câştigăm campionatul. Anul trecut am fost încrezători, dar ne-a lipsit maturitatea. Le-am spus băieţilor că putem fi sus doar dacă jucăm colectiv. Ne-am respectat principiile şi am demonstrat pe teren ce putem. Felicitări tuturor!”, a scris Hagi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri