Sari la conținut

România-Danemarca, disputat cu spectatori dar nu pe Arena Națională

Comisia de Disciplină a FIFA a decis ca echipa națională să poată disputa cu spectatori următorul meci, dar nu pe Arena Națională, a anunțat luni, Federația Română de Fotbal. România va disputa pe 26 martie 2017 meciul cu Danemarca, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

161111_ROMANIA-POLONIA MECI_23_INQUAM_Octav_Ganea_

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

FIFA a deschis o procedură disciplinară după incidentele provocate de suporteri la meciul România - Polonia, din 11 noiembrie, și a hotărât să suspende Arena Națională și să dicteze o penalitate financiară de 95.000 de franci elvețieni pentru FRF, plus 3.000 de franci elvețieni, costuri de procedură.

„Forul mondial a decis că partida România-Danemarca, următorul meci oficial al 'tricolorilor', din aceeași campanie de calificare, se va disputa cu spectatori în tribune, decizia venind în urma apărării argumentate realizate de departamentul juridic al FRF. Cu toate acestea, partida nu se va putea disputa pe Arena Națională din București”, anunță FRF, potrivit Agerpres.

Sancțiunile complete ale Comisiei de Disciplină FIFA în acest caz sunt: două meciuri din cadrul preliminariilor FIFA 2018 World Cup de pe teren propriu nu se vor disputa pe Arena Națională, sancțiunea aplicându-se cu privire la partida România-Danemarca din 26 martie 2017, iar executarea pentru cea de-a doua partidă fiind suspendată pentru o perioadă de probațiune de 2 ani; amenda stabilită în sarcina FRF este de 95.000 de franci elvețieni plus 3.000 de franci elvețieni, costuri de procedură.

Partida echipei naționale de fotbal a României din 11 noiembrie, disputată la București și câștigată cu 3-0 de Polonia, a fost marcată de mai multe incidente provocate de suporterii români care au aruncat mai multe fumigene, artificii și petarde în teren.

Din acest motiv partida a fost întreruptă un minut în prima repriză, iar ulterior atacantul polonez Robert Lewandowski a căzut pe teren după explozia unei petarde în apropierea lui.