Sari la conținut

Situaţie inedită: după accidentarea a doi arbitri, un spectator a devenit arbitru

Luc Bosmans a devenit, miercuri, din spectator arbitru asistent la meciul Mechelen – Genk, din optimile de finală ale Cupei Belgiei, scor 6-5 după loviturile de departajare, relatează rtl.be citat de News.ro.

Real Sociedad de Futbol v Elche FC - La Liga

Foto: Gulliver/Getty Images

Potrivit sursei citate, iniţial s-a accidentat unul dintre arbitrii asistenţi. Conform regulamentului, acesta a fost înlocuit cu arbitrul de rezervă, Nicolas Laforge. Însă ulterior s-a accidentat şi centralul Christoph Dierick, astfel că Laforge a trecut pe postul de arbitru central şi brigada a rămas fără un arbitru asistent.

Crainicul stadionului a făcut atunci un apel către public, cerând ca dacă în tribună se află un arbitru acesta să se prezinte pentru a ocupa postul rămas liber. Luc Bosmans, suporter al echipei Mechelen, dar şi arbitru la nivel regional, a fost cel care a răspuns apelului.

Luc Bosmans va arbitra în acest weekend un meci din a treia ligă de amatori din Belgia.

Săptămâna trecută, în Anglia s-a înregistrat o situaţie asemănătoare, la un meci din liga a doua, între echipele Norwich şi Preston North End. Un suporter a devenit la acel joc arbitru de rezervă. El a fost ovaţionat când a arătat zece minute suplimentare.

Pe aceeași temă

Liga 1. FCSB - Dinamo, 1-0

Meciul FCSB - Dinamo, din etapa a XII-a a Ligii I, a început, duminică, pe Arena Naţională, cele două echipe având...

Glasul bâtelor din tren

„Suntem peste tot acasă, / Porţile ni se deschid.” Aşa începe imnul Rapidului şi tot aşa începe viaţa publică de după...