Universitatea Craiova, eliminată rușinos din Europa League de o echipă anonimă

Data actualizării: Data publicării:
universitatea craiova locomotive tbilisi

Universitatea Craiova a fost eliminată ruşinos din Europa League de echipa georgiană de fotbal Locomotive Tbilisi, care s-a impus cu scorul de 2-1 (0-0), joi seara, în primul tur preliminar al competiţiei, pe Stadionul ''Miheil Meshi-2 din Tbilisi, scrie Agerpres.

Vicecampioana României a părăsit competiţia după o evoluţie lamentabilă timp de o oră, iar ridicarea nivelului de joc în ultimele 30 de minute s-a dovedit a fi ineficientă şi tardivă.

Modesta Locomotive (clasată pe locul 4 în ediţia trecută de campionat) a evoluat cu ambiţie şi a surclasat-o pe Universitatea în primul rând din punct de vedere fizic, timp de mai bine de o oră, iar din punct de vedere al dăruirii pe tot parcursul meciului.

Irakli Siharulidze (57) şi Imrane Oulad Omar (61) au marcat la capătul a două contraatacuri pentru georgieni, în timp ce golul Universităţii a fost semnat de Ştefan Baiaram (90+4).

Universitatea a avut prima oportunitate a partidei, dar Koljic (5) a fost blocat în careu de Gureşidze.

Locomotive a preluat iniţiativa, având în vedere letargia şi lipsa de inspiraţie a craiovenilor, iar Şonia a tras puţin peste poartă (17), iar Samurkasovi (21) a şutat de la 24 de metri aproape de vinclu.

Craiovenii s-au mai evidenţiat prin lovitura liberă executată de Cicâldău (27), însă mingea s-a dus pe lângă poartă.

Echipa din Tbilisi a mai avut o oportunitate, dar Oulad Omar (33), fost jucător la Academica Clinceni, a şutat puţin peste poartă din marginea careului.

Locomotive a tranşat soarta partidei în decurs de cinci minute. Irakli Siharulidze (57) a deschis scorul cu un şut de la 15 metri, după o minge întoarsă de Kirkitadze, la capătul unui contraatac. În min. 61, gazdele şi-au dublat avantajul, Oulad Omar marcând şi el simplu pe contraatac.

Universitatea s-a trezit brusc la acest scor, dar realizările jucătorilor antrenaţi de Cristiano Bergodi au fost puţine.

Koljic (66) a tras din întoarcere, iar Sandohadze a deviat mingea în bară. În min. 72, Sandohadze l-a ţinut la 6 metri pe Cicâldău, dar arbitrul nu a dictat penalty-ul cuvenit.

Bosniacul Koljic (72) s-a evidenţiat din nou, cu un şut din unghi, respins de portarul georgian de 19 ani.

Timp de multe minute, Universitatea nu a reuşit mai nimic, însă a marcat în min. 90+4, prin tânărul Baiaram, care a finalizat din centrul careului acţiunea lui Bancu. Meciul s-a încheiat după o ocazie a lui Andrei Ivan (90+7), care a trimis cu capul pe lângă poartă.

Pentru Locomotive aceasta a fost doar a treia victorie în cupele europene în 15 partide. Georgienii mai trecuseră o singură dată un tur în cupele europene, în 1999-2000, eliminând-o pe Linfield, înainte de a pierde în primul tur al Cupei UEFA (0-7 şi 0-2 cu PAOK Salonic).

Fanii Craiovei au reacționat dur: „O rușine de echipă, să rămâneți toți acolo”

Pe pagina de Facebook a Craiovei, suporterii olteni au lăsat următoarele mesaje: „De când a început campionatul ați jucat ca cizma lui Bergodi. Dezamăgitor... / Să le tăiați salariile / Vai mama voastră, sunteți niște petarde.

Noi ne pregătim de Liga Campionilor! / Nu avem viziune de joc, nu avem nimic / O rușine de echipă. / Rușine, să rămâneți toți acolo”, sunt câteva dintre mesaje, scrie digisport.ro.

Locomotive Tbilisi - Universitatea Craiova 2-1 (0-0)

Au marcat: Irakli Siharulidze (57), Imrane Oulad Omar (61), respectiv Ştefan Baiaram (90+4).
Tbilisi, Stadionul ''Miheil Meshi-2''
Europa League - turul întâi preliminar

Au evoluat echipele:

Locomotive: 25. Ghiorghi Mamardaşvili - 27. Ghiorghi Gabadze, 16. Nika Sandohadze (5. Aleksandr Andronikaşvili, 77), 3. Aleksandr Gureşidze, 40. Davit Ubilava (căpitan) - 8. Davit Samurkasovi (4. Nika Ceanturia, 80), 7. Teimuraz Şonia, 6. Beka Darţmelia - 22. Tornike Kirkitadze, 10. Irakli Siharulidze, 14. Imrane Oulad Omar (21. Tornike Dzebniauri, 69).
Antrenor: Ghiorghi Ciabrişvili.
Rezerve neutilizate: 1. Luka Şerozia - 9. Mamia Gavaşelişvili, 15. Rati Mcedlişvili, 20. Ghiorghi Iakobidze.

Universitatea: 13. Mirko Pigliacelli - 5. Bogdan Vătăjelu, 26. Stephane Acka, 23. Marius Constantin, 11. Nicuşor Bancu (căpitan) - 16. Dan Nistor (17. Ştefan Baiaram, 77), 8. Alexandru Mateiu (6. Vladimir Screciu, 67), 10. Alexandru Cicâldău - 22. Cristian Bărbuţ (28. Valentin Mihăilă, 61), 19. Elvir Koljic, 9. Andrei Ivan.
Antrenor: Cristiano Bergodi.
Rezerve neutilizate: 1. Laurenţiu Popescu - 4. Mihai Bălaşa, 21. Antoni Ivanov, 29. Ovidiu Bic.

Arbitru: Milos Djordjic; arbitri asistenţi: Jovan Grujic, Nikola Djorovic; al patrulea oficial: Momcilo Markovic (toţi din Serbia)
Cartonaşe galbene: Ubilava (13), Vătăjelu (38), Koljic (48), Acka (54), M. Constantin (62), Screciu (69).

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri