Patinatoarea Kamila Valieva se apără și susține că a luat din greșeală un medicament de inimă al bunicului

Data actualizării: Data publicării:
Kamila Valieva la antrenament
Kamila Valieva a venit la antrenament. FOTO: Profimedia Images

Noul star al Rusiei la patinaj artistic, Kamila Valieva, susține că a luat din greșeală un medicament pentru inimă al bunicului său. Adolescenta de 15 ani poate concura la Beijing, deși a picat un control antidoping făcut în Rusia, în decembrie.

Cazul ei nu a fost pe deplin lămurit, dar a fost lăsată să participe la concursul individual de astăzi și în care este favorită. Argumentul a fost că, dacă va se va dovedi că este nevinovată, suspendarea de la Jocurile Olimpice ar fi un rău ireparabil. 

Denis Oswald, preşedintele permanent al Comisiei de disciplină a Comitetului Olimpic Internaţional: "Argumentul ei a fost că s-a produs această situație cu un produs pe care îl lua bunicul ei. Ea a prezentat elemente care au adus unele îndoieli cu privire la vinovăția ei.

Dacă va fi găsită dopată, dacă aceasta va fi decizia finală, atunci cu siguranță și-ar pierde medalia și posibila medalie pe care o poate câștiga.

Desigur, vă puteți imagina că o fată de 15 ani nu ar face așa ceva de una singură. Deci da, anturajul va fi investigat".

Patinatoarea artistică rusă Kamila Valieva spune că este "fericită", dar "obosită emoțional", în timp ce se pregătește pentru competiție

Favorită la medalia de aur, sportiva a continuat să se antreneze, deși nu era clar că va putea continua să concureze.

"Zilele trecute au fost foarte dificile pentru mine", a declarat Valieva, care uneori a apărut înlăcrimată la antrenamente. "Parcă nu mi-a mai rămas nicio emoție. Sunt fericită, dar în același timp sunt obosită emoțional.", a spus ea.

Patinatoarea rusă Kamila Valieva va avea voie să concureze în proba de simplu feminin la patinaj artistic la Jocurile Olimpice de la Beijing, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis că tinerei de 15 ani nu ar trebui să i se impună nicio suspendare provizorie după ce a picat testul antidrog.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a transmis că a menținut decizia Agenției Ruse Anti-Doping de a ridica interdicția pentru tânăra de 15 ani, care a fost testată pozitiv pentru o substanță interzisă pe 25 decembrie.

TAS a transmis că împiedicarea patinătoarei ruse să concureze i-ar fi cauzat "un rău ireparabil".

"Sportiva ar trebui să beneficieze de următoarele circumstanțe excepționale, are sub 16 ani și este o persoană protejată conform codului Agenției Mondiale Anti-Doping (Wada)", a declarat Matthieu Reeb de la TAS, scrie BBC.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri