Copil, în turul doi la Madrid. Românul va evolua cu liderul ATP, Andy Murray

Data actualizării: Data publicării:
Aegon Surbiton Trophy

Marius Copil, locul 104 ATP şi beneficiar al unui wild card, l-a învins, luni, cu 7-6 (6), 4-6, 7-6 (9), pe spaniolul Guillermo Garcia-Lopez, numărul 124 mondial, prezent la Madrid tot cu invitaţie, în turul întâi al turneului de 1.000 de puncte organizat de Ion Ţiriac.

Aegon Surbiton Trophy
Foto: Guliver/GettyImages

Copil s-a impus după un meci de două ore şi 52 de minute şi după ce a salvat două mingi de meci în tie-break-ul decisivului. El va da piept în faza următoare cu britanicul Andy Murray, locul 1 ATP.

Totodată, românul de 26 de ani va intra în premieră în Top 100 ATP, în ierarhia care va fi publicată la începutul săptămânii viitoare.

România are astfel din nou, după trei ani, un jucător în Top 100 ATP. Ultimul român între primii 100 cei mai buni tensimeni din lume a fost Victor Hănescu.

Calificarea în manşa a doua este recompensată la Madrid Open cu 45 de puncte ATP şi cu 35.855 de euro.

Copil şi Murray nu s-au mai întâlnit până în prezent.

Tenismanul Marius Copil a notat, într-un mesaj postat luni pe Facebook, că meciul câştigat în faţa lui Guillermo Garcia-Lopez, în primul tur al turneului de la Madrid, a fost unul dintre cele mai importante şi grele din cariera sa. Copil le-a mulţumit fanilor săi pentru susţinere.

„Astăzi am avut unul dintre cele mai importante şi grele meciuri din carieră. L-am trăit cu mare emoţie alături de voi. Vă mulţumesc pentru susţinere!”, este mesajul lui Copil.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri