Video Simona Halep, la revenirea în țară: „Sunt șanse mici să joc la Roland Garros. Obiectivul meu este să fiu bine la Olimpiadă”

Data actualizării: Data publicării:
simona halep face declaratii pe aeroportul otopeni
Simona Halep a revenit în țară, vineri, 14 mai 20121, după accidentarea suferită în turul al doilea al turneului de la Roma Foto: captură video Digi24

Simona Halep este conștientă că acest sezon „se complică total” pentru ea după accidentarea suferită la Roma și spune că sunt șanse destul de mici să meargă la Paris, la Roland Garros, turneul ei favorit, pe care l-a și câștigat în 2018. Obiectivul sportivei rămâne însă recuperarea până la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde și-a propus să câștige cel puțin o medalie. 

Simona Halep a anunţat miercuri seara că a suferit o ruptură musculară la gamba stângă, motiv pentru care a fost nevoită să abandoneze în turul al doilea al turneului de la Roma, în meciul cu germanca Angelique Kerber.

„Nu pot să joc, nu pot să mă mișc, nu pot să fac nimic. Va fi o perioadă destul de dificilă, dar moral sunt bine, o iau ca atare și accept ceea s-a întâmplat. Obiectivul este să fiu bine până la Olimpiadă”, a declarat Simona Halep, vineri, la revenirea în țară.

Ea a spus că încă nu s-a decis dacă va trebui să-și anuleze participarea la turneul de la Roland Garros, dar șansele să meargă la Paris sunt mici. Turneul va începe la 30 mai.

„Bineînțeles că este o dezamăgire foarte mare”, a adăugat Simona Halep. „Eu mereu sper și bineînțeles că totul e posibil, însă nu mă voi grăbi, pentru că este o accidentare periculoasă și nu vreau să stau luni de zile cu această problemă”, a mai spus Simona Halep, întrebată de jurnaliști dacă speră totuși într-o participare la Roland Garros.

Nu este sigur nici dacă Simona Halep va putea să-și apere titlul de la Wimbledon, cucerit în 2019. Competiția de la Londra începe la 28 iunie.

„Bine că s-a întâmplat acum și nu la 25 de ani”

Chiar dacă a părăsit rapid turneul de la Roma, Simona își poate păstra locul 3 în clasamentul mondial și după întrecerea de la Foro Italico. Totuși, Halep riscă să cadă de pe podiumul WTA în funcție de rezultatele care se vor inregistra luna viitoare la Paris.

Campioana rămâne totuși optimistă. „Mai am câțiva ani în față. Bine că s-a întâmplat asta acum și nu s-a întâmplat pe la 25 de ani, pentru că este o accidentare destul de gravă”, a spus sportiva. „Sper să se mai întâmple peste vreo zece ani, dacă voi mai juca”, a glumit Simona Halep.

Întrebată dacă va deveni mai puternică, Simona Halep a spus că își dorește asta și de fiecare dată când a avut vreo problemă de sănătate a putut să revină într-o formă mai bună.

Medicii i-au recomandat ședințe de gimnastică și de înot, însă primele două zile sunt de repaus total. „Mereu mă recuperez în țară și am încredere în medicii pe care îi am. E cel mai bine să fii acasă în momentele astea”, a mărturisit Simona Halep.

„Probabil uzura și-a spus cuvântul”

„După 10 ani în care joc săptămână de săptămână la cel mai înalt nivel, probabil și uzura și-a spus cuvântul. Nu pot să spun că m-am simțit obosită, chiar îmi revenisem după Madrid și mă simțeam bine fizic și ca tenis. Se întâmplă, din câte am înțeles. E prima oară pentru mine, nu este ușor de gestionat”, a explicat Simona Halep.

Ea s-a declarat impresionată și de atitudinea adversarei sale, Angelique Kerber, care, vădit îngrijorată, nu s-a desparțit de Simona Halep cât timp aceasta a primit îngrijiri medicale, iar ulterior i-a cărat rucsacul la ieșirea de pe teren.

„Angie e o fată deosebită și ne înțelegem foarte bine, am jucat de atâtea ori, așa că suntem deja prietene. S-a purtat foarte frumos pentru mine și-i mulțumesc pentru asta”, a spus Simona Halep, adăugând că a primit foarte multe mesaje de încurajare. „Am simțit și tristețea lor, sunt oameni frumoși și le mulțumesc pe această cale”, a adăugat sportiva.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri