WTA: Războinica Sabalenka a rămas dezarmată în fața Simonei Halep

Data actualizării: Data publicării:
Western & Southern Open - Day 3
Foto: Guliver/GettyImages

Liderul mondial Simona Halep este la a doua sa finală în tot atâtea săptămâni, după ce a învins-o pe Arina Sabalneka în două seturi la Cincinnati. Săptămâna trecută ridica trofeul Rogers Cup, la Montreal, iar acum Halep va concura într-un alt meci pentru titlu - a șasea sa finală de anul acesta - împotriva lui Kiki Bertens, comentează site-ul WTA.

Western & Southern Open - Day 3
Foto: Guliver/GettyImages

A luptat împotriva unei Sabalenka aflate „pe val”, care a doborât trei jucătoare din top 20 în drumul ei către semifinale. Dar cele trei „trofee” pe care Sabalenka și le-a prins la centură au lăsat-o dezarmată pe jucătoarea din Belarus în fața favoritei turneului. Sabalenka a intrat în luptă cu peste opt ore petrecute pe teren în această săptămână, în timp ce Halep a jucat mai puțin de cinci ore. Ca urmare, jucătoarea de 20 de ani n-a făcut față ritmului impus de Halep, iar românca a bifat a 450-a victorie din carieră într-un stil categoric, având nevoie de doar o oră și un sfert pentru a obține victoria cu 6-3, 6-4.

Citiți și: C. T. Popescu a prefațat finala Halep-Bertens, de la Cincinnati: Vor fi mingi cu totul deosebite

 
Western & Southern Open - Day 8
Foto: Guliver/Getty Images
 
Sabalenka nu a fost istovită deloc de meciul împotriva lui Madison Keys, dar a rămas în urmă destul de devreme în meciul cu Halep, după ce nr. 1 mondial a făcut break-ul la 2-1. Halep a rămas neclintită la tirurile Sabalenkăi și a returnat fiecare minge. În setul al doilea, Halep a trebuie să lupte până la 4-4, dar apoi a păstrat punctele cu fermitate și a trimis jocul la final. Românca a ținut-o sub presiune pe Sabalenka la fiecare punct și câteva greșeli ale belarusei i-au adus victoria lui Halep. Nici măcar un as n-a mai scăpat-o de deznodământul dictat de Halep, scrie site-ul WTA. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri