Un tramvai Imperio s-a defectat la câteva ore după ce a fost pus în circulație în București

Data publicării:
ASTRA_IMPERIO_TRAFIC_NICUSOR_DAN_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Noile tramvaie Astra au ieșit pe traseu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Prima zi, primele defecțiuni. La câteva ore după ce tramvaiele noi Astra Imperio cumpărate de Primăria Capitalei au fost puse în circulație au apărut și primele defecțiuni noaptea trecută la unul dintre acestea.

Sâmbătă seara a apărut și prima defecțiune de la tramvaiele Astra Imperio, puse în circulație în București. La unul dintre tramvaie, s-a defectat sensorul de la sistemul de frânare de la unul dintra tramvaie. Problema a apărut când tramvaiul se afla la capătul liniei 41, de la Casa Presei. La scurt timp, reprezentanți de la Astra Arad au ajuns la fața locului pentru a rezolva problema.

După șase luni în care au stat în depouri, tramvaiele noi Astra Arad au ieșit sâmbătă pe traseu în București, deși prima călătorie este așteptată încă din septembrie. Sunt singurele garnituri noi cumpărate de Primăria Capitalei, în ultimii 33 de ani. Deocamdată, vor transporta călătorii de pe linia 41.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a făcut o scurtă călătorie cu unul dintre cele 15 tramvaie noi ce au fost puse în circulaţie, sâmbătă, pe linia 41 din Bucureşti.

"Este un moment de bucurie pentru Bucureşti, primele 15 din cele 100 de tramvaie pe care le avem contractate cu Astra Arad. În afară de cele 100 de tramvaie, mai avem în ultima fază a achiziţiei 100 de autobuze electrice, bani europeni, ca tramvaiele, 100 de troleibuze, bani din fondul de mediu. De asemenea, o să lansăm curând achiziţia pentru 22 de troleibuze, pentru care ne-a fost acceptată finanţare prin PNRR şi, de asemenea, am mai depus şi solicitări, dar suntem în competiţie cu alte localităţi, pentru alte 44 de alte tramvaie şi solicitare de finanţare pentru 150 de alte autobuze", a afirmat Nicuşor Dan.

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri