Bucureştenii din sectorul 3, nervoşi din cauza unui şantier. "Când se sapă se zgâlţâie tot blocul, se mişcă lustrele, cad paharele"

Data publicării:
santier sector 3

Blocuri zdruncinate, zgomot infernal şi aer plin de praf. De asta se plâng bucureştenii care locuiesc pe Bulevardul Decebal din cauza unor lucrări la o mega parcare subterană cu peste 700 de locuri. Deşi au sesizat această situaţie de mai multe ori, Primăria sectorului 3 nu a oferit vreun răspuns. Proprietarii spun că nici măcar nu au fost consultaţi înainte ca şantierul să înceapă.

Lucrările la parcarea subterană de pe bulevardul Decebal din Capitală au început în urmă cu două luni.

Locatar: „În momentul când se sapă se zgâlţâie tot blocul, ca şi cum ar fi cutremur. Se mişcă lustrele, cad paharele, au început pereţii să se crape.

Înainte de a începe lucrarea era necesar să se monteze acei senzori pentru a se vedea cât de mult se cutremură blocurile. Acest fapt nu s-a întâmplat.”

Marin Ghimiş - preşedintele unei asociaţii de proprietari: „Au distrus şi au rupt toate firele electrice, noi nu mai avem lumină pe Decebal nici pietonală, nici stradală, pentru că au venit şi au distrus toate astea. Acum sapă şi taie toţi pomii ca să mute canalizarea din stradă, probabil, că nimeni nu ne spune nimic”..

Cel puţin doi ani se va lucra la parcarea subterană cu două niveluri dintre Piaţa Muncii şi strada Dristorului. Aceasta va avea o capacitate de 718 locuri şi va costa aproape 109 milioane de lei. Oamenii nu sunt nemulţumiţi doar de zgomot şI de trepidaţii, ci şi pentru că edilul Robert Negoiţă nu i-a consultat înainte de începerea şantierului.

Locatar: „Primarul trebuia să vină, să stea de vorbă cu noi, să prezinte ce proiect are pe Decebal, cum vrea să îl realizeze, dacă acel proiect nu ne afectează structura de rezistenţă a apartamentelor şi dacă noi acceptam, proprietarii de pe Decebal, atunci lucrarea putea fi demarată”.

Valentin Ionescu, locatar: „Trebuie să stabileşti nu numai că realizezi o investiţie şi faci o cheltuială, dar şi dacă foloseşte investiţia la ceva. Chiar dacă tu, ca primar, ai impresia că lucrarea este folositoare pe termen lung.”

Primăria Sectorului 3 nu a oferit până la această oră niciun punct de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri