Sari la conținut

Primăria Sectorului 3 renunţă la licitaţia pentru locurile de parcare

Primăria Sectorului 3 a decis, în urma discuţiilor cu cetăţenii, retragerea proiectului care prevede închirierea prin licitaţie a locurilor de parcare, a anunţat primarul Robert Negoiţă. Acesta a precizat că în următoarea perioadă vor fi organizate întâlniri pentru analizarea altor posibile variante. Proiectul a generat nemulţumiri în rândul locuitorilor din sector, care au spus că este „stupid şi abuziv” şi va isca certuri între vecini.

„Am stabilit, ca urmare a discuţiilor de la Cinematograful Gloria, să retragem proiectul ce prevede închirierea locurilor de parcare de reşedinţă, prin licitaţie. DAR asta nu înseamnă că problema este rezolvată, aşa că, în perioada următoare, vom avea mai multe întâlniri ca să analizăm posibilele variante. De altfel, am adus în discuţie şi eliminarea taxei pentru parcare, astfel ca locurile actuale să fie la liber. Vom discuta mai multe soluţii şi să sperăm că, împreună, putem să o găsim pe cea mai bună”, a scris pe Facebook primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în urma unei întâlniri cu bucureştenii din sector care se opun acestui proiect.

Proiectul de hotărâre privind atribuirea prin licitaţie a locurilor din parcarea de reşedinţă din Sectorul 3 a fost pus în dezbatere publică pe site-ul primăriei în 28 august.

Ideea a creat, însă, nemulţumiri în rândul locuitorilor din Sectorul 3, care au spus că este „stupidă şi abuzivă”, care „încurajează grandomania” şi care va isca certuri între vecini.

Regulamentul prevedea eliberarea autorizaţiilor pentru locurile de parcare doar locuitorilor din Sectorul 3, proprietari de autoturisme. Preţul de pornire a licitaţiei îl reprezintă tariful stabilit de Consiliul General al Municipiului Bucureşti anual, iar procedura de licitaţie ar fi fost organizată nominal pentru fiecare loc de parcare situat în parcarea de reşedinţă.

De asemenea, între orele 8.00 şi 16.00, oricine ar fi putut parca pe locul respectiv, chiar dacă ar fi fi aparţinut deja unui locuitor din zonă, locul de parcare aparţinând exclusiv celui care deţine autorizaţia doar de la ora 16.00 până la ora 8.00.

Potrivit regulamentului, în cazul în care numărul de locuri din parcarea de reşedinţă ar fi fost mai mare sau egal cu numărul celor care s-au înschis la procedura de licitaţie, locurile ar fi fost repartizate fiecarui solicitant la tariful de bază stabilit de CGMB. În cazul în care numărul de locuri ar fi fost mai mic decât numărul solicitanţilor, atribuirea locurilor s-ar fi făcut prin licitaţia publică cu strigare pentru fiecare loc de parcare în parte.