Teodorovici: Un guvern nu mai trebuie schimbat altfel decât prin vot

Data publicării:
EUGEN_TEODOROVICI_171120_COMISIE_cod_fiscal_SENAT_30_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat marţi seară, la Antena 3, că s-a ajuns la o stare de tensiune şi de conflicte care se întreţin continuu şi tot mai accentuat. Oamenii pot avea nemulţumiri şi pot contesta „până la o anumită limită”, consideră oficialul. El spune însă că „trebuie să fie foarte clar - un Guvern nu mai trebuie schimbat altfel decât la vot”. Dacă Guvernul ia o decizie care nu convine unor companii, „cine poate să creadă că acele companii nu vor avea un interes să aducă în stradă câţiva instigatori?” se întreabă ministrul.

EUGEN_TEODOROVICI_171120_COMISIE_cod_fiscal_SENAT_30_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Fiind de foarte mulţi ani în administraţie, aşa ceva nu am mai văzut. (...) Este o situaţie la care nu credeam că se va ajunge în România (violenţele de la protestul din 10 august - n.r.) O stare de tensiune, de conflicte şi care, din păcate, văd că se întreţin în mod continuu şi din ce în ce mai accentuat. Mă uit în zona guvernamentală şi mă uit la cei care sunt în Piaţă, clamează anumite lucruri. E o nemulţumire, este liber să conteste, dar până la o anumită limită, pentru că trebuie să ne fie foarte clar - un Guvern nu mai trebuie schimbat altfel decât la vot. (...) Dacă dăm dovadă încă o dată că ne schimbăm guvernele în alt mod decât prin vot, atunci foarte clar e o slăbiciune pentru cei de afară care pot avea interese”, a declarat Eugen Teodorovici, citat de News.ro.

Dacă ministrul de finanţe sau Guvernul aplică o măsură care este contrară interesului unor anumite companii din România şi din lume, cine poate să creadă că acele companii nu vor avea un interes să aducă în stradă câţiva instigatori, cu potenţialul financiar pe care îl au şi nu numai, pentru a instiga, pentru a crea o problemă falsă? Este o ipoteză care se poate întâmpla. (...) Nu se schimbă Guvernul în stradă. Guvernul se schimbă la vot democratic”, a mai afirmat ministrul Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a relatat un moment în care ieşea din Guvern, iar mai mulţi tineri au aruncat cu apă în el şi i-au adresat injurii. El a spus că „s-a ajuns prea departe”.

„Eram chiar în Piaţa Victoriei, ieşeam din Guvern cu maşina şi câţiva tineri, trecând chiar prin mijlocul intersecţiei, aruncând cu apă, cel puţin sper să fi fost doar apă, nu ce au avut jandarmii zilele trecute (...) aruncând fel de fel de vorbe urâte, filmând. Unde s-a ajuns? Poate ieşim cu copiii undeva în oraş, ca orice om. Ne putem aştepta la orice? Adică, totuşi, s-a ajuns mult prea departe”, a afirmat ministrul.

Totodată, el a spus că preşedintele Klaus Iohannis a încălcat legea şi Constituţia când a lansat atacuri la adresa PSD, în cadul Consiliului Naţional al PNL.

„Urmăresc acţiunile sale (ale preşedintelui – n.r.) în ultima perioadă. La Consiliul Naţional al PNL te duci acolo şi acuzi politic un alt partid, susţii vădit politic o anumită formaţiune. Nu mai vorbesc de încălcarea legii în litera sa (...), dar deja încalcă Constituţia. (...) Dânsul fiind preşedintele românilor, păi fii primul care dă un exemplu, adică invită prim-ministrul la Ziua Marinei sau mergi şi te plângi la televizor că ţi s-au tăiat banii în mod nejustificat”, a adăugat Eugen Teodorovici. Numele ministrului de finanțe a fost vehiculat la un moment ca un posibil candidat PSD la prezidențialele de anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri