Nume noi în lupta pentru Cotroceni

Data publicării:
stampila buletin de vot foto roaep ro 1

Doar un an şi câteva luni ne mai despart până când ne vom alege un nou preşedinte. Lupta va fi cu siguranţă una dură şi campania pare deja să fi început pe scena politică. Până acum avem un candidat sigur, Klaus Iohannis, dar şi alţii care încearcă să se afirme. Eugen Teodorovici recunoaşte că are ambiţii politice mari. Dacian Cioloş nu exclude intrarea într-o astfel de competiţie. Iar în PSD sunt frământări mari pentru a găsi un candidat cu şanse reale pentru Palatul Cotroceni.

 

„Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte al României”, a declarat Klaus Iohannis, actualul șef al statului, luna trecută, mai exact pe 23 iunie.

De la această declaraţie au pornit discuţiile despre cele mai importante alegeri de anul viitor. Actualul preşedinte este susţinut în această luptă de liberali.

„Alegerile prezidențiale sunt alegeri în două tururi, am convingerea că dl. Iohannis va câștiga alegerile prezidențiale”, spunea liderul liberalilor, Ludovic Orban, săptămâna aceasta.

Dreapta însă nu este unită în momentul de faţă. USR a anunţat deja că vrea un candidat propriu, iar Dacian Cioloş nu exclude o candidatură la prezidenţiale.

„Nu înlătur deloc. (...) Pentru mine, principalul obiectiv e ca, la sfârşitul lui 2019, România să aibă un preşedinte democrat, care să apere valorile şi instituţiile democratice”, a declarat liderul Mişcării România Împreună, citat de ziare.com.

În coaliţia de guvernare însă apele sunt destul de tulburi legate de acest subiect. Miza: candidat unic sau separat.

„Varianta unui candidat unic este o variantă care rămâne deschisă. Decizia va fi luată după o analiză riguroasă, nu pe baza unor orgolii, ci după cele mai mari șanse ca un candidat din partea noastră să câștige prezidențialele”, a explicat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Călin Popescu-Tăriceanu nu ar spune nici el nu unei candidaturi, mai ales că este susţinut de membrii ALDE. Însă, în această plină dezbatere, mai apare un nume: cel al lui Eugen Teodorovici.

„Domnule, orice om politic poate îşi doreşte să fie undeva. Dacă ar spune nu, înseamnă că are alte interese. Şi ipocrit nu sunt”, a declarat Eugen Teodorovici la TVR1.

Analiza din coaliţia de guvernare legată de această candidatură se va termina cel mai probabil în iarna anului acesta.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri